Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γ.Βάιντμαν: Η EKT δεν βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη

Γ.Βάιντμαν: Η EKT δεν βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη

Η ΕΚΤ δεν διακρίνει κινδύνους εκδήλωσης γενικευμένου αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη, τόνισε ο Γενς Βάιντμαν της Bundesbank, ωστόσο προέβλεψε πως η ανάπτυξη θα παραμείνει αδύναμη και κατά το 2015. Επίσης προειδοποίησε ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι οι οποίοι σχετίζονται με τις επιθετικές κινήσεις στις οποίες προχωρεί η ΕΚΤ, και τονισε την ανάγκη να μην επιβραδυνθεί η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν διακρίνει κινδύνους εκδήλωσης γενικευμένου αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη, τόνισε ο Γενς Βάιντμαν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης, ωστόσο προέβλεψε πως η ανάπτυξη σε αυτήν την ομάδα κρατών θα παραμείνει αδύναμη και κατά το 2015.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής δεν βλέπει σημαντικούς κινδύνους (εκδήλωσης γενικευμένου) κλιμακούμενου αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη», είπε ο Βάιντμαν στο Μιλάνο, έπειτα από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην οποία έλαβε μέρος.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη, η οποία έχει συνολικό ΑΕΠ που ανέρχεται σε 9,6 τρισ. ευρώ, βρισκόταν στο 0,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, κάτι που οδήγησε στην απροσδόκητη νέα μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ στις αρχές αυτού του μήνα.

Κίνδυνος αν επιβραδυνθούν οι μεταρρυθμίσεις

Ο Γενς Βάιντμαν, επικεφαλής της Bundesbank, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, προειδοποίησε ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι οι οποίοι σχετίζονται με τις επιθετικές κινήσεις στις οποίες προχωρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Η νομισματική πολιτική είναι δίχως αμφιβολία σε μια δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Βάιντμαν, ο οποίος έλαβε μέρος στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) στο Μιλάνο, υπογραμμίζοντας την αποτελμάτωση της οικονομίας των κρατών-μελών της ευρωζώνης και τη μείωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ακόμη, ο Βάιντμαν είπε ότι οι πρόσφατες ενέργειες της ΕΚΤ ενέχουν κινδύνους.

Ιδιαίτερα στάθηκε στον «κίνδυνο οι πολιτικοί να επιβραδύνουν τις προσπάθειες προώθησης των μεταρρυθμίσεων και τον κίνδυνο οι επενδυτές να αναλάβουν υπέρμετρα ρίσκα σε αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων, κάτι το οποίο θα έθετε σε κίνδυνο την χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024