Συνάντηση Καμίνη- Δούρου για δυνατότητα κοινών δράσεων
Την προοπτική συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας, συζήτησαν το απόγευμα της Τρίτης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Την προοπτική συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας, συζήτησαν το απόγευμα της Τρίτης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Οι δυο πλευρές εξέτασαν τις δυνατότητες κοινής δράσης όσον αφορά στην κοινωνική συνοχή, τη συνδυασμένη τουριστική προβολή, την ανακύκλωση και τις επενδυτικές προτεραιότητες που προβλέπονται στο νέο ΕΣΠΑ. Συμφώνησαν σε συστηματική συνεργασία, ώστε να εξειδικευθούν όλα τα θέματα, με παραγωγικό και άμεσο τρόπο, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.
Η περιφερειάρχης παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής όσον αφορά στη δημιουργία ενός προτύπου ανάπτυξης με έμφαση στην απασχόληση και την κοινωνική προστασία. Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε το μοντέλο διαχείρισης πόρων του ΕΣΠΑ που εφαρμόστηκε στο δήμο και τον σχεδιασμό της πόλης για τη νέα περίοδο.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).