Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τη μεγαλύτερη δωρεά της ιστορίας του έλαβε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Τη μεγαλύτερη δωρεά της ιστορίας του έλαβε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Δισεκατομμυριούχος απόφοιτος του Χάρβαρντ, μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ, δείχνει την ευγνωμοσύνη του για το ίδρυμα με τον πιο θεαματικό τρόπο: δώρισε στη διάσημη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου το ποσό-ρεκόρ των 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δισεκατομμυριούχος απόφοιτος του Χάρβαρντ, μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ, δείχνει την ευγνωμοσύνη του για το ίδρυμα με τον πιο θεαματικό τρόπο: δώρισε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου το ποσό-ρεκόρ των 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δωρεά της οικογένειας του Δρ Τζέραλντ Τσαν, αναφέρουν οι Financial Times, είναι η μεγαλύτερη στα 378 χρόνια λειτουργίας του διάσημου πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Το ποσό καλύπτει μάλιστα το 75% των 450 εκατομμυρίων δολαρίων που επιδιώκει να εξασφαλίσει ως πρόσθετη χρηματοδότηση το Χάρβαρντ έως το 2018.

Τα χρήματα της δωρεάς θα αξιοποιηθούν σε έρευνες για την προληπτική ιατρική, τα συστήματα υγείας αναπτυσσόμενων χωρών και την παχυσαρκία, μεταξύ άλλων.

Η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η οποία είχε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβολίου της πολιομυελίτιδας και την εξάλειψη της ευλογιάς, θα μετονομαστεί τώρα σε «Σχολή Τσανγκ Τσεν-Χσι» προς τιμήν του πατέρα του δωρητή.

Χάρη στην κτηματομεσιτική εταιρεία που ίδρυσε ο Τσανγκ Τσεν-Χσι το 1960, ο γιος του Τζέραλντ Τσαν, διδάκτορας του Χάρβαρντ, έχει περιουσία 3 δισ. δολαρίων μαζί με τον αδελφό του Ρόνι, και κατατάσσεται στην 17η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του Χονγκ Κονγκ.

To φιλανθρωπικό ίδρυμα Morningside Foundation της οικογένειας Τσαν, το οποίο κάνει τη δωρεά στο Χάρβαρντ, είχε επίσης χρηματοδοτήσει την ίδρυση του Morningside College, του Κινεζικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024