Συμφωνία 3,3 δισ. δολαρίων μεταξύ General Electric και Electrolux
Σε συμφωνία ύψους 3,3 δισ. δολαρίων ήλθαν General Electric και Electrolux για την εξαγορά της GE Appliances από το σουηδικό όμιλο. Η αγορά των επιχειρήσεων της GE Appliance αναμένεται να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της Electrolux στην αγορά των ΗΠΑ που το 2013 ήταν στα 4,5 δισ. δολάρια. Πέρυσι, η Appliance είχε πωλήσεις 5,7 δισ. δολαρίων.
Σε συμφωνία ύψους 3,3 δισ. δολαρίων ήλθαν General Electric και Electrolux για την εξαγορά της GE Appliances από το σουηδικό όμιλο.
Η Electrolux ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι θα αγοράσει τη GE Appliances για 3,3 δισ. δολάρια σε μετρητά για να διπλασιάσει τις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική και να αναλάβει ηγετική θέση έναντι της αντίπαλου της Whirlpool Corp.
Η συμφωνία που ενισχύει την παρουσία της Electrolux στην αμερικανική αγορά αφορά σε εξαγορά σε μετρητά και όχι σε ανταλλαγή μετοχών και αποτιμά τη μονάδα συσκευών 8 φορές τα προ φόρων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) του τελευταίου 12μήνου.
Η αγορά των επιχειρήσεων της GE Appliance αναμένεται να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της Electrolux στην αγορά των ΗΠΑ που το 2013 ήταν στα 4,5 δισ. δολάρια. Πέρυσι, η Appliance είχε πωλήσεις 5,7 δισ. δολαρίων.
Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση κόστους περίπου 300 εκατ. δολαρίων και θα οδηγήσει σε αύξηση κερδών από το πρώτο έτος.
Η Electrolux, η οποία εκτός από τα δικά της σήματα πωλεί και τα εμπορικά σήματα Frigidaire, AEG και Zanussi, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής οικιακών συσκευών στον κόσμο, μετά την Whirlpool, ενώ έχει την ισχυρότερη θέση στην αγορά της Ευρώπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
- Πώς είναι σήμερα ο Μήτσος από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί»
- Interamerican στο Delphi Economic Forum XI: Προτείνοντας λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
- Χαρίτσης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Να μην έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα»
- Markos by Night: Κορυφή για τον Μάρκο Σεφερλή και το Σάββατο 25 Απριλίου
- Κυρίαρχοι των κρητιδικών θαλασσών: Αρπακτικά χταπόδια των 20 μέτρων
- Τσίπρας για υποκλοπές: Ό,τι εύκολα μπαίνει στο αρχείο, το ίδιο εύκολα βγαίνει από το αρχείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442