Στους «ανέφικτους στόχους» των Ευρωπαίων για την ανεργία αναφέρεται το CNBC
«Ανέφικτοι» είναι οι στόχοι των Ευρωπαίων για την ανεργία, καθώς απαιτείται η ανάληψη «αποφασιστικής δράσης» για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επισημαίνει η έκθεση του ιδρύματος Ambrosetti Forum, λίγο πριν την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του στην Ιταλία, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC. Όπως επισημαίνεται, 5,6 εκατ. θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008.
«Ανέφικτοι» είναι οι στόχοι των Ευρωπαίων για την ανεργία, καθώς απαιτείται η ανάληψη «αποφασιστικής δράσης» για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επισημαίνει η έκθεση του ιδρύματος Ambrosetti Forum, λίγο πριν την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του στην Ιταλία, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου CNBC.
Όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Ambrosetti, 5,6 εκατ. θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008.
«Η οικονομική κρίση αύξησε το επίπεδο της ανεργίας στην ΕΕ, η οποία τώρα απαιτεί την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τους πολιτικούς για να ενισχυθεί η ζήτηση εργασίας και για να εφαρμοσθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας», αναφέρει η εν λόγω έκθεση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι «η υψηλή ανεργία, η πτώση των τιμών και η στάσιμη ανάπτυξη θα αποτελέσουν το επίκεντρο των φετινών συζητήσεων στο Ambrosetti Forum στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, το οποίο συγκεντρώνει αρχηγούς κρατών, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και ακαδημαϊκούς».
Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι η ανεργία στα κράτη μέλη του θα παραμένει πολύ πιο κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα το λιγότερο έως το 2016.»
» Ο μέσος όρος της ανεργίας στην ΕΕ παρέμεινε τον Ιούλιο στο 10,3%, στο ίδιο επίπεδο με τον Ιούνιο. Το ένα τέταρτο περίπου (24,5%) των Ισπανών παραμένει άνεργο, όπως και το 12,6% των Ιταλών ή το 11,5% των Ιρλανδών».
«Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα», τονίζεται χαρακτηριστικά, «οι συγγραφείς της έκθεσης αμφιβάλλουν για το ενδεχόμενο επίτευξης του στόχου της ΕΕ για τη δημιουργία 20 εκατ. θέσεων εργασίας έως το 2020», ενώ στην έκθεση σημειώνεται συγκεκριμένα:
«Φαντάζει ως ένας ιδιαίτερα ανέφικτος στόχος όσον αφορά την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, οι οποίες θα πρέπει να δημιουργήσουν αντιστοίχως 4,4 εκατ., 2,5 εκατ. και 2 εκατ. νέες θέσεις εργασίας».
Τέλος, επισημαίνεται ότι «η έκθεση κάνει αναφορά και στη νεανική ανεργία που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα κυρίως στην Ισπανία και στην Ελλάδα, όπου το ήμισυ σχεδόν των νέων κάτω των 25 παραμένει άνεργο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442