Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ας Ασκηθούμε!

Ας Ασκηθούμε!

Η σωματική άσκηση περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή το κολύμπι. Ασκούμαστε όμως κι όταν είμαστε πιο δραστήριοι στην καθημερινή μας ζωή, όπως π.χ. όταν χρησιμοποιούμε τις σκάλες αντί να παίρνουμε το ασανσέρ, ή όταν ασχολούμαστε με την κηπουρική.

Σωματική Άσκηση: τι εννοούμε;

Η σωματική άσκηση περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή το κολύμπι. Ασκούμαστε όμως κι όταν είμαστε πιο δραστήριοι στην καθημερινή μας ζωή, όπως π.χ. όταν χρησιμοποιούμε τις σκάλες αντί να παίρνουμε το ασανσέρ, ή όταν ασχολούμαστε με την κηπουρική.

Πόση σωματική άσκηση χρειαζόμαστε;

Ό,τι κι αν κάνετε, συνιστάται να αφιερώνετε τουλάχιστον 30 λεπτά για σωματική άσκηση (μέτριας έντασης) τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Παρ’ όλα αυτά, στην Ευρώπη, πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού δεν ακολουθούν καθόλου τη σύσταση αυτή. Και δεν είναι καθόλου περίεργο αν αναλογιστεί κανείς πόσο καθιστική έχει γίνει η ζωή μας. Περνάμε περισσότερο χρόνο παρά ποτέ μπροστά στην τηλεόραση και μετακινούμαστε με το αυτοκίνητο αντί να περπατάμε.

Γιατί να ασκούμαι;

Η σωματική άσκηση είναι σημαντική για την υγεία μας. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και άλλων παθήσεων, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και η κακή κατάσταση των οστών. Εάν υποφέρετε ήδη από αυτές τις παθήσεις, η σωματική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσετε. Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας. Η σωματική άσκηση είναι επίσης ένα πολύ καλό αντίδοτο για το καθημερινό άγχος, και μας βοηθάει να χαλαρώνουμε και να κοιμόμαστε καλά! Μας βοηθάει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, να έχουμε αυτοπεποίθηση και μας δίνει ενέργεια για να χαρούμε τη ζωή μας. Εάν αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι για να ασκηθείτε, θα εκπλαγείτε με το πόσο περισσότερο ενεργητικοί θα νιώσετε όταν ξεκινήσετε!

Πώς θα γίνω περισσότερο δραστήριος;

Θυμηθείτε ότι μια μέτρια άσκηση στο πλαίσιο της καθημερινής σας ζωής είναι αρκετή για να βελτιώσετε την υγεία σας. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να περπατάτε όποτε μπορείτε αντί να παίρνετε το αυτοκίνητο, να ανεβαίνετε με τις σκάλες, αντί να παίρνετε το ασανσέρ, κατεβαίνετε από το λεωφορείο μια στάση πριν τον προορισμό σας και περπατάτε όταν έχει λιακάδα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνετε πιο δραστήριοι. Οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν!

health.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024