Την Παρασκευή η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στην Ουαλία
Το πρωί της Παρασκευής θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα γινόταν την Πέμπτη. Το ραντεβού Σαμαρά-Ερντογάν γίνεται στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν από τα Κατεχόμενα και στο τραπέζι θα βρεθεί το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.
Το πρωί της Παρασκευής θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.
Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν θα γινόταν σήμερα, Πέμπτη.
Η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου από τα κατεχόμενα και στο τραπέζι θα βρεθεί το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.
Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε την Πέμπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ είχε μακρά συνομιλία και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή πλεύσης.
Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις για ευθύνες στην καθυστέρηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και παραμένει στη θέση της ότι επιδιώκει λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΚΚΕ: Συμμετοχή της κυβέρνησης στο «ειρηνευτικό σχέδιο» των ΗΠΑ στη Γάζα, ισοδυναμεί με εγκληματική ενέργεια
- «Το ποσό-μαμούθ που θα πάρει ως αποζημίωση ο Αμορίμ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
- «Ελ. Βενιζέλος»: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Ντέμι Μουρ: Το τολμηρό καρέ του Δημήτρη Γιαννέτου και το leather look στο σόου της Gucci στο Μιλάνο
- Οι επαγγελματίες της εστίασης «αδειάζουν» την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στο ΦΠΑ – Βουλιάζει ο τζίρος
- Στο Σύνταγμα ο Κουτσούμπας: Το πραγματικό δίλημμα είναι «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»
