Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χάσμα μεταξύ τέως και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ ζωντανά στο Ζάππειο

Το χάσμα μεταξύ τέως και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ ζωντανά στο Ζάππειο

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ κατέδειξαν το αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στον νυν και τον τέως πρόεδρο. Ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε προοδευτική πρωτοβουλία, ακόμα και εκτός ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ευ.Βενιζέλος, προανήγγειλε απάντηση στα όσα έγιναν την Τετάρτη.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ κατέδειξαν το αγεφύρωτο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον νυν και τον τέως πρόεδρο του Κινήματος.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Τρίτης, το «παρών» του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο, επτά ολόκληρα χρόνια μετά τη σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προεδρία του κόμματος (μετά τις πρόωρες εκλογές του 2007), προμηνύει την εντατικοποίηση της πολιτικής παρουσίας του πρώην πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα.

Άλλωστε και στην ομιλία του τάχθηκε υπέρ των προοδευτικών πρωτοβουλιών, ασχέτως αν προέρχονται εκτός ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος εξέλαβε την παρουσία του κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ως αναζήτηση μιας «νέας αρχής», ως έκφραση του «αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας», όπως εξήγησε.

Τόνισε, δε, ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί.

«Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών», είπε και τόνισε ότι «η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο», «μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διεκόπη πολλές φορές στην ομιλία του από μικρή ομάδα συγκεντρωμένων που τον χαρακτήρισε «προδότη», προανήγγειλε απάντηση στα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη για την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974.

Kατά τα άλλα, το «παρών» στο Ζάππειο έδωσε το «όλον ΠΑΣΟΚ»: νυν υπουργοί και υφυπουργοί, «παπανδρεϊκοί» βουλευτές, ιστορικά στελέχη όπως Γιάννης Καψής και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ανεξάρτητοι σήμερα βουλευτές, πρώην βουλευτές και υπουργοί, όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, πριν την έναρξη της εκδήλωσης στα μεγάφωνα ακουγόταν «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ». Αργότερα ακούστηκε το «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024