Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το «κλειδί» για να χάσει βάρος το παιδί σας!

Αυτό είναι το «κλειδί» για να χάσει βάρος το παιδί σας!

Η απώλεια βάρους του γονιού προς τα φυσιολογικά όρια είναι παράγοντας-κλειδί για την επιτυχία στην απώλεια βάρους του παιδιού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Από: Ελένη Χαδιαράκου

Η απώλεια βάρους του γονιού προς τα φυσιολογικά όρια είναι παράγοντας-κλειδί για την επιτυχία στην απώλεια βάρους του παιδιού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικούObesity, η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας είναι πιο αποδοτική σε ένα πρόγραμμα που εμπλέκει όλη την οικογένεια.

Οι ειδικοί που πραγματοποίησαν την έρευνα τονίζουν ότιο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουν οι γονείς το παχύσαρκο παιδίτους να χάσει βάρος είναι να χάσουν βάρος οι ίδιοι. Αυτό προέκυψε μέσα από τη μελέτη, όπου αποδείχτηκε ότι η απώλεια βάρους των γονιών ήταν ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την απώλεια βάρους του παιδιού.

Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό αν σκεφτεί κανείς ότι οι γονείς αποτελούν για τα παιδιά πρότυπα προς μίμηση και η επιρροή τους είναι εξαιρετικά μεγάλη. Με τις δικές τους διατροφικές συνήθειες και τη συμπεριφορά, οι γονείς διδάσκουν τον τρόπο ζωής στα παιδιά τους και γι’ αυτό όταν το παράδειγμά τους αφορά υγιεινές συνήθειες στη διατροφήκαι τη φυσική άσκηση, η θετική επίδρασή τους σε ένα παιδί σε πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι πολύ σημαντική.

Μάλιστα, σε παλαιότερη μελέτη, είχε αποδειχτεί ότι προγράμματα απώλειας βάρους που αφορούσαν μόνο τους γονείς είχαν το ίδιο καλά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους του παιδιού και στην αύξηση της φυσικής του δραστηριότητας, σε σχέση με προγράμματα που αφορούσαν και γονείς και παιδιά.

imommy

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024