Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ κέρδισε την Κυριακή τις τοπικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας, ενώ -για πρώτη φορά- το νέο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταφέρνει να εκλέξει βουλευτές στο τοπικό κοινοβούλιο.

Βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων και των exit polls, οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, που κυβερνούν στη Σαξονία από την επανένωση της Γερμανίας, κερδίζουν με ποσοστό περίπου 40%, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) με 18,6%, ενώ την τρίτη οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 12,5%.

Η AfD, που ιδρύθηκε στις αρχές του 2013, ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, συγκεντρώνοντας περίπου το 10% των ψήφων. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 5,3%.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας Στάνισλαβ Τίλιχ πρέπει να αναζητήσει νέο κυβερνητικό εταίρο, καθώς οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) μένουν εκτός του κρατιδιακού κοινοβουλίου στην Δρέσδη.

Η πιθανότερη επιλογή του Τίλιχ θα ήταν να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού με το SPD, το κόμμα που αποτελεί τον εταίρο του κόμματος της Μέρκελ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο