Επίθεση από τζιχαντιστές δέχθηκαν το Σάββατο κυανόκρανοι από τις Φιλιππίνες που είναι εγκλωβισμένοι στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

Τουλάχιστον 70 κυανόκρανοι από τις Φιλιππίνες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε δύο τοποθεσίες στο Γκολάν.

Μία ομάδα κυανόκρανων βρέθηκε αντιμέτωπη με μία επίθεση από σύρους αντάρτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένοπλοι του Μετώπου Αλ Νόσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι σώοι είναι 36 από τους κυανόκρανους.

Κατά τους αξιωματούχους του ΟΗΕ, οι υπόλοιποι Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι παραμένουν περικυκλωμένοι από τους ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι πολεμούν εναντίον του στρατού της Συρίας, στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Μάλιστα, το βράδυ οι ισλαμιστές ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους, όπως ανέφεραν στο Reuters διπλωματικές πηγές του ΟΗΕ.

Ακόμη 44 κυανόκρανοι από τις νήσους Φίτζι είναι αιχμάλωτοι των ισλαμιστών μαχητών από την Πέμπτη.

Τα Ηνωμένα Έθνη παραδέχονται ότι η κατάσταση των κυανόκρανων είναι «πολύ ρευστή» και δηλώνουν ότι οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι στόχος τους είναι να τους μεταφέρουν από το σημείο της μάχης σε ασφαλή περιοχή.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών θεωρούνται κρίσιμες, καθώς οι τζιχαντιστές κινούνται προς το Νότο, διεκδικώντας μεγαλύτερο έλεγχο της περιοχής προς τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν και τα σύνορα με την Ιορδανία, και μάλιστα σε μια απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από τη Δαμασκό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο