Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν ήταν πάντως μυστικό: Η Hello Kitty είναι βρετανίδα μαθήτρια ετών 40

Δεν ήταν πάντως μυστικό: Η Hello Kitty είναι βρετανίδα μαθήτρια ετών 40

Δεν ήταν μυστικό, απλά κανείς δεν είχε ασχοληθεί τόσο ώστε να το ανακαλύψει. Μέχρι που εμφανίστηκε μια αμερικανίδα ανθρωπολόγος, η οποία αποφάσισε να διοργανώσει μια έκθεση για την γατούλα που ακούει στο κάλεσμα Hello Kitty. «Γατούλα;» της απάντησαν έκπληκτοι οι Ιάπωνες δημιουργοί. «Δεν είναι γάτα! Είναι μια λατρεμένη μικρή βρετανίδα!»

Δεν ήταν μυστικό, απλά κανείς δεν είχε ασχοληθεί τόσο ώστε να το ανακαλύψει. Μέχρι που εμφανίστηκε αμερικανίδα ανθρωπολόγος, Κριστίν Γιάνο, η οποία αποφάσισε να διοργανώσει μια έκθεση για την γατούλα που ακούει στο κάλεσμα Hello Kitty.

Όταν απευθύνθηκε στην ιαπωνική εταιρεία Riano που την δημιούργησε, η απάντηση που έλαβε ήταν σαφέστατη: Η Kitty δεν είναι γάτα, είναι το καρτούν ενός συμπαθέστατου κοριτσιού από τη Βρετανία, το οποίο περπατά όπως ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος και έχει μια γάτα ως κατοικίδιο.

Και γιατί είναι από τη Βρετανία; «Γεννήθηκε τη δεκαετία του 1970, όταν η συγκεκριμένη χώρα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιαπωνία» εξήγησε η Γιάνο, η οποία είναι ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης.

Πλέον είναι γνωστό: η Kitty ζει στο Λονδίνο, έχει κατοικίδιο και μια αδελφή που την λένε Μίμι. Γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1974 και εξακολουθεί να αποδίδει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στους δημιουργούς της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024