«Παράθυρο» για τη Χρυσή Αυγή κρύβει ο νέος Ποινικός Κώδικας
Έντεκα μήνες μετά το τέλος της δικαστικής έρευνας για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, μια νέα νομοθετική πρόταση ενδεχομένως να φέρει τα πάνω-κάτω στο νομικό υπόβαθρο της υπόθεσης. Πρόκειται για την πρόταση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα, που έρχεται να αλλάξει το σκηνικό για την τιμωρία των κατηγορουμένων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Έντεκα μήνες μετά το τέλος της δικαστικής έρευνας για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, μια νέα νομοθετική πρόταση ενδεχομένως να φέρει τα πάνω-κάτω στο νομικό υπόβαθρο της υπόθεσης.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Παρασκευής, πρόκειται για την πρόταση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα, που έρχεται να αλλάξει το σκηνικό για την τιμωρία των κατηγορουμένων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Και αυτό γιατί θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση για την τιμωρία τον προσπορισμό περιουσιακού οφέλους, το οποίο δεν υπάρχει στη δικογραφία της υπόθεσης.
Όπως εξηγούν δικαστικές πηγές, αν εφαρμοστεί το νέο ποινικό μοντέλο, μετατρέπεται το κακούργημα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ΧΑ σε πλημμέλημα.
Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι η πρόταση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής δεν είναι δεσμευτική.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).