Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στρογγυλό smartwatch προαναγγέλλει η LG Electronics, με πλαστική OLED

Στρογγυλό smartwatch προαναγγέλλει η LG Electronics, με πλαστική OLED

Λίγο μετά την είδηση για το Samsung Gear S, η LG Electronics έκανε επίσημα τα αποκαλυπτήρια του δικού της έξυπνου ρολογιού, του στρογγυλού G Watch R με «φορεσιά» Android. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός ότι το G Watch R είναι το πρώτο smartwatch με πλαστική οθόνη τεχνολογίας OLED, υποσχόμενη πεντακάθαρη εικόνα ακόμα και κάτω από τον ήλιο.

Λίγο μετά την είδηση για το Samsung Gear S που λειτουργεί αυτόνομα και ως τηλέφωνο 3G, η LG Electronics έκανε επίσημα τα αποκαλυπτήρια του δικού της έξυπνου ρολογιού, του στρογγυλού G Watch R με «φορεσιά» Android.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός ότι το G Watch R είναι το πρώτο smartwatch με πλαστική οθόνη τεχνολογίας OLED, υποσχόμενη πεντακάθαρη εικόνα ακόμα και κάτω από τον ήλιο, ευανάγνωστη από οποιαδήποτε γωνία. Η οθόνη είναι αφής, με το άγγιγμα της οποίας μπορεί να γίνει η αλλαγή της προβαλλόμενης πρόσοψης. Το G Watch R πάντως θυμίζει περισσότερο παραδοσιακό ρολόι.

Το LG G Watch R
Το ρολόι της Samsung βασίζεται στο Tizen OS, στην ανάπτυξη του οποίου η Samsung εμπλέκεται ενεργά. Το G Watch της LG φοράει Android Wear και διαδέχεται το G Watch που ήταν το πρώτο με το λειτουργικό σύστημα Android για ρολόγια.

Σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το G Watch R διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 400 1,2GHz, 512ΜΒ RAM και 4GB εσωτερικό χώρο. To δεύτερο smartwatch της LG θα παρουσιαστεί στην επικείμενη έκθεση IFA 2014 στο Βερολίνο (5-10 Σεπτεμβρίου) και αναμένεται να κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους, οπότε θα ενημερωθούμε και για το κόστος του.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Τσίπσετ 1,2GHz Qualcomm Snapdragon 400
  • Οθόνη 1.3-inch P-OLED Display (320 x 320)
  • Μνήμη 4GB eMMC / 512MB RAM
  • Μπαταρία 410mAh
  • Android Wear (συμβατό με smartphones που τρέχουν την έκδοση Android 4.3 ή μεταγενέστερη)
  • Αισθητήρες: 9 αξόνων (Gyro/ Accelerometer/ Compass), Barometer, PPG φωτοπληθυσμογραφίας (για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού)
  • Χρώμα μαύρο
  • Με προστασία από την σκόνη και το νερό με πιστοποίηση IP67

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι φήμες ότι η Apple θα ανακοινώσει όχι μόνο ένα ή και δύο νέα iPhone στις 9 Σεπτεμβρίου αλλά και το περιβόητο iWatch.

    {{{related}}}

      In.gr Τεχνολογία

      Sports in

      LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

      Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

      Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

      in.gr | Ταυτότητα

      Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

      Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

      Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

      Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

      Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

      ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

      Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

      ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

      Παρασκευή 26 Απριλίου 2024