Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικό όρκο δίνει η Ρένα Δούρου για την περιφέρεια Αττικής

Πολιτικό όρκο δίνει η Ρένα Δούρου για την περιφέρεια Αττικής

Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξελέγη στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με ποσοστό 50,82%, αναμένεται να δώσει πολιτικό όρκο.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξελέγη στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με ποσοστό 50,82%, αναμένεται να δώσει πολιτικό όρκο.

Παρομοίως θα πράξουν οι περισσότεροι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής της, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Δημιουργίας Ξανά.

Την ώρα της τελετής έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική διαδήλωση, λόγω της ορκωμοσίας 6 περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Άνω Λιοσίων, στις 19:00.

Πολιτικός όρκος και αποχώρηση λόγω ΧΑ στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Την απόφασή της να ορκιστούν τα αιρετά της μέλη -δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι- με πολιτικό όρκο (βάσει της πάγιας θέσης της για το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους) και στη συνέχεια να αποχωρήσουν από τη διαδικασία της θρησκευτικής ορκωμοσίας, «αποκλειστικά και μόνο λόγω της συμμετοχής σ’ αυτήν των δημοτικών συμβούλων της εγκληματικής-νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή» γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της για την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη, η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».

«Η στάση μας αυτή δεν είναι απλώς συμβολική, αλλά καθαρά πολιτική και σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΔΣΘ που κήρυξαν τη ΧΑ «ανεπιθύμητη» στη Θεσσαλονίκη-μαρτυρική πόλη, όπου ιδρύθηκε στις 15 Μαΐου 1941 η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Δηλώνουμε ότι με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την παρουσία του ναζιστικού αυτού καρκινώματος εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου» υπογραμμίζεται.

Η «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» ανακοίνωσε τη στάση της αυτή κατά την άτυπη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συγκάλεσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, την περασμένη Δευτέρα, δηλώνοντας παράλληλα σεβασμό στις θρησκευτικές επιλογές των δημοτικών συμβούλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024