Ο Βενιζέλος στην 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις εργασίες της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις εργασίες της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Οι επίσημες εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου με τις ομιλίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και των ηγετών της Βραζιλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Την προηγούμενη ημέρα θα διοργανωθεί διεθνής διάσκεψη για το κλίμα που συγκαλείται από τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
«Είναι η χρονιά για κλιματική δράση. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε περισσότερο» επισήμανε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι «οι ελπίδες μας για την εξάλειψη της φτώχειας, για την επίτευξη των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας μέχρι το 2015 και για την εφαρμογή της φιλόδοξης ατζέντας ανάπτυξης πέρα από το 2015, στηρίζεται στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης τώρα. Το κόστος της αδράνειας θα αυξηθεί».
Οσον αφορά στο πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή, να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο περιθώριο των εργασιών της να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με αρκετούς ομολόγους του, επικεφαλής αντιπροσωπειών χωρών-μελών του διεθνούς οργανισμού, καθώς και με τον γγ του διεθνούς οργανισμού.
Προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόεδρος της 69ης Συνόδου της ΓΣ του ΟΗΕ εξελέγη τον περασμένο Ιούνιο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντα, Σαμ Κουτέσα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «συλλογικά πρέπει να συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση όλων των μεγάλων προκλήσεων με παγκόσμια επίδραση, όπως η φτώχεια, η πείνα, η ανεργία, οι μυριάδες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι ένοπλες συγκρούσεις και οι απειλές στην ασφάλεια, όπως είναι το οργανωμένο έγκλημα, η τρομοκρατία, η πειρατεία κι η παράνομη διακίνηση ανθρώπων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ στο τελευταίο επεισόδιο του «The Late Show»: Συγκίνηση, γέλιο, καλεσμένοι-έκπληξη, σιωπή
- Το παρεμπίπτων ζήτημα και ο ελιγμός της ΝΔ με τους «151» – Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που αποχώρησε
- Φουρνιέ: «Το πιο δύσκολο σε ένα Final Four είναι να κερδίσεις» (vid)
- Σε έξαρση η σύφιλη και η γονόρροια στην Ευρώπη – Απότομη άνοδος και στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Νταλίκα έπεσε σε κανάλι – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός
- Συμβολαιογράφοι Αθήνας: Αποχή διαρκείας από τη δημοσίευση διαθηκών – Ζητούν σαφές νομοθετικό πλαίσιο
- Γιατί στην Ιρλανδία του πρώιμου Μεσαίωνα υπήρχαν νόμοι για τις μέλισσες;
- Μπιέλσα: «Τελειώνει η δουλειά μου στην Ουρουγουάη μετά το Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442