Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο κρούσμα ομοφοβικής βίας στο κέντρο της Αθήνας

Νέο κρούσμα ομοφοβικής βίας στο κέντρο της Αθήνας

Ρατσιστική επίθεση από ομάδα δέκα ατόμων δέχθηκαν δύο άτομα που κάθονταν σε παγκάκι σε πλατεία της Αθήνας. Είναι το τέταρτο κρούσμα που καταγράφεται μόλις σε ένα μήνα. «Τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα» δηλώνει το μέλος του ΔΣ της ΟΛΚΕ, Θ.Βλαχογιάννης. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι όλο και περισσότερα άτομα βρίσκουν το θάρρος να κάνουν καταγγελίες.

Ρατσιστική επίθεση από ομάδα δέκα ατόμων δέχθηκαν δύο άτομα που κάθονταν σε παγκάκι σε πλατεία της Αθήνας. Είναι το τέταρτο κρούσμα που καταγράφεται μόλις σε ένα μήνα.

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Βαρνάβα του Παγκρατίου. Οι δράστες χτύπησαν με αγριότητα τα θύματά τους, εκτοξεύοντας εναντίον τους χλωρίνη και απόνερα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο ομάδα 10-15 ατόμων με μαύρες μπλούζες και ξυρισμένο κεφάλι, η οποία ξυλοκόπησε τους δύο άνδρες. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας με σπασμένο πόδι.

«Τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα» δηλώνει στα Νέα της Δευτέρας, το μέλος του ΔΣ της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ) Θάνος Βλαχογιάννης.

Ωστόσο, το θετικό είναι ότι όλο και περισσότερα άτομα βρίσκουν το θάρρος να κάνουν καταγγελίες.

Την τελευταία διετία γίνεται προσπάθεια από τις οργανώσεις της ΛΟΑΤ κοινότητας όσο και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταγραφούν τέτοια περιστατικά.

Το δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, η Colour Youth (www.colouryouth.gr) έχει ξεκινήσει τη δική της εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο «Πες το σε εμάς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024