Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται η κυβέρνηση, με αφορμή την επιστολή της EBU για τη ΝΕΡΙΤ. Στο επίκεντρο βρίσκεται η τροπολογία που προβλέπει τον διορισμό του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λογο για επιστολή – κόλαφο για την κυβέρνηση και μαζί με τη ΔΗΜΑΡ να καταγγέλλουν ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται:

«Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως δημοσιεύεται στην κυριακάτικη ΑΥΓΗ, σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει απευθείας την αρμοδιότητα διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, συνιστά κόλαφο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

»Ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ παραβιάζει τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανεξαρτησία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Δείχνει μάλιστα ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν η δημιουργία ενός μορφώματος κομμένου και ραμμένου στα κυβερνητικά μέτρα που δεν θα υπακούει ούτε σε στοιχειώδεις κανόνες.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με νέους όρους διαφάνειας και ανεξαρτησίας, με προσήλωση στην ανεξάρτητη ενημέρωση, τον πολιτισμό και το διάλογο με την κοινωνία».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:

«Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης για τα διαδραματιζόμενα στη ΝΕΡΙΤ αποκαλύπτει την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει, παρά τις μεγαλοστομίες, τον ασφυκτικό έλεγχο στα δημόσια Ραδιοτηλεοπτικά μέσα και το καθεστώς των ανοικτών πολιτικών παρεμβάσεων.

»Η Δημοκρατική Αριστερά, που αρνήθηκε να συνυπογράψει το λουκέτο στη ΕΡΤ και να συνεργήσει στην αντιδημοκρατική αναστολή του προγράμματος της, αποχωρώντας μάλιστα από την κυβέρνηση, θεωρεί οτι η τροπολογία με την οποία ανατράπηκε ο τρόπος ορισμού των μελών του εποπτικου συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ υπονομεύει καθε έννοια αξιοπιστίας της δημόσιας τηλεόρασης, όπως και την πολυφωνία που ειναι υποχρεωμένη να υπηρετεί και εκθέτει διεθνώς τη χώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο