Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δένδιας: Προς συνολική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων

Πρωταρχικός στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα συνολικό πλαίσιο διευθέτησης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του, ξεκαθαρίζοντας ότι «η εν λόγω διευθέτηση δεν θα γίνει εις βάρος των ενήμερων και συνεπών δανειοληπτών».

Πρωταρχικός στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα συνολικό πλαίσιο διευθέτησης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

«Το σχέδιο διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο που επεξεργαζόμαστε για την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους. Επιδιώκουμε μια συνολική λύση στο πρόβλημα των οφειλών προκειμένου να μπορέσουν οι βιώσιμες επιχειρήσεις, όχι μόνο οι μεγάλες αλλά και οι μικρομεσαίες, να απεγκλωβιστούν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν εισέλθει και να εξυγιανθούν» αναφέρει ο κ. Δένδιας και ξεκαθαρίζει ότι «η εν λόγω διευθέτηση δεν θα γίνει εις βάρος των ενήμερων και συνεπών δανειοληπτών».

Ερωτηθείς για τα στεγαστικά δάνεια, ο κ. Δένδιας τονίζει ότι θα υπάρξουν μέτρα μέριμνας για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με κύριο μέλημα το πώς θα μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να μην χάσουν το ακίνητό τους. Άλλωστε, τονίζει «ένα μαζικό κύμα πλειστηριασμών δεν εξυπηρετεί τις τράπεζες, καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω μεγάλες μειώσεις την αγορά ακινήτων».

Επισημαίνει εξάλλου, ότι η μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα «πρέπει να είναι η κυρίαρχη προτεραιότητά μας τη «μεταμνημονιακή» εποχή».

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Ανάπτυξης ελπίζει ότι οι βελτιώσεις που αναμένονται θα είναι ικανές να εκτονώσουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών και επισημαίνει πως η πάγια θέση του είναι ότι «η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας περισσότερο βλάπτει παρά προσφέρει στη ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα, άρα και στη δημοσιονομική κατάσταση τελικά».

Εξάλλου, για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξασφαλίσει τις 180 ψήφους. «Θεωρώ ότι ένας αριθμός βουλευτών που ξεπερνά κατά πολύ την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή δεν επιθυμεί την παλινδρόμηση της χώρας» τονίζει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024