Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός 42χρονος σε εργατικό δυστύχημα σε ορυχείο της ΔΕΗ

Νεκρός 42χρονος σε εργατικό δυστύχημα σε ορυχείο της ΔΕΗ

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, κατά το οποίο έχασε την ζωή του 42χρονος ηλεκτρολόγος και εργοδηγός, μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ και πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης. Ο άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία. Η ΔΕΗ διέταξε ΕΔΕ.

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, κατά το οποίο έχασε την ζωή του 42χρονος ηλεκτρολόγος και εργοδηγός, μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ και πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης.

Ο άτυχος 42χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία, το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης σε εκσκαφέα στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί Μεγαλόπολης.

Η σορός του 42χρονου έχει μεταφερθεί για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ το αστυνομικό τμήμα Μεγαλόπολης που ενεργεί προανάκριση έχει ζητήσει αυτοψία στον χώρο του ατυχήματος που θα πραγματοποιηθεί από την Επιθεώρηση Μεταλλίων Νοτίου Ελλάδος.

Η ΔΕΗ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος και τονίζει ότι τα αίτια του δυστυχήματος ερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

«Σημειώνεται πως το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης είναι πιστοποιημένο από τις 10 Ιουλίου 2014 από την Eurocert, αναφορικά με το σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στο εν λόγω ορυχείο (ΕΛΟΤ 1801:2008/OHSAS18001:2007)» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση του «Σπάρτακου»

«Με μια ακόμα ανθρώπινη ψυχή πληρώνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ την πολιτική της κυβέρνησης και την αδυναμία της διοίκησης της ΔΕΗ να αντιδράσει και να πράξει τα αυτονόητα» επισημαίνει το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον θάνατο του 45χρονου εργαζόμενου στη Μεγαλόπολη, ο οποίος στην προσπάθειά του να επιδιορθώσει χαλασμένο διακόπτη Υψηλής Τάσης κεραυνοβολήθηκε από 6.000 Volt.

«Δυστυχώς η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης (μία επιλογή που σαφώς ενέχει και νομικές ευθύνες που δημιουργούνται τόσο από το γεγονός ότι μηχανήματα και εξοπλισμός εκατομμυρίων μένουν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα υπέρογκα διαφυγόντα κέρδη για την ΔΕΗ όσο και από την μη τήρηση του οργανογράμματος), η αδυναμία της Διοίκησης και η νοοτροπία των εργαζόμενων να υπερβάλουν εαυτόν και να αψηφούν τους κινδύνους έχουν γίνει οι χειρότερες προϋποθέσεις για την πρόκληση εργατικών ατυχημάτων» σχολιάζει το σωματείο.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μία ακόμα φορά υπενθυμίζει ότι καλεί:

– τους εργαζόμενους να μην πραγματοποιούν καμία εργασία χωρίς να πληρούνται απολύτως όλοι οι όροι υγιεινής και ασφάλειας. Την ώρα που η κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική ολιγωρία οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέπουν ο υπέρμετρος ζήλος τους να δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες στην καθημερινότητά τους.

– την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα που δημιουργεί το καθεστώς της απαγόρευσης των προσλήψεων στη ΔΕΗ, καθώς το καθεστώς αυτό είναι που προσθέτει συνεχώς αθώα θύματα στη μαύρη λίστα με τους νεκρούς εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024