Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταυγούστου

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταυγούστου

Κορυφώνεται σήμερα, Πέμπτη, η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίοι με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε όλα τα μέσα μεταφοράς, ενώ αντίστοιχη είναι και η κίνηση στις εθνικές οδούς, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα. Περισσότεροι από το 2013 οι εκδρομείς. Σε επιφυλακή το Λιμενικό, έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.

Κορυφώνεται σήμερα, Πέμπτη, η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίοι με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε όλα τα μέσα μεταφοράς, ενώ αντίστοιχη είναι και η κίνηση στις εθνικές οδούς, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα.

Μέχρι τις 6:30 το απόγευμα 39.952 αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν εκτός της πρωτεύουσας, 16% περισσότερα από το 2013 (32,923 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι). Αντίθετα, στα διόδια των Αφιδνών οι διελεύσεις των οχημάτων είναι σχεδόν ίδιες με πέρυσι, με 23.686 οχήματα φέτος έναντι 23.726 πέρυσι (το χρονικό διάστημα από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 6:30 μμ).

Αύξηση παρατηρείται και στις πτήσεις, αφού από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας για το διάστημα 14 με 18 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί 2.362 πτήσεις, αυξημένες κατά 16,12% σε σχέση με πέρυσι, όποτε ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.034. Από τις 2.362 φετινές πτήσεις, οι 44 είναι τσάρτερ και έκτακτες.

Με σχεδόν 100% πληρότητα κινούνται τα τρένα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, ενώ όπου απαιτείται υπάρχουν ενισχύσεις στις αμαξοστοιχίες. Επίσης, τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα. Αυτό οδηγεί τα κατά τόπους ΚΤΕΛ να πραγματοποιούν έκτακτα δρομολόγια, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Aυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Κυκλάδες αγγίζει το 100%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα δρομολόγια για την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον Αργοσαρωνικό.


Το Λιμενικό είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Επίσης, το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν και δεν έχουν βγάλει εισιτήριο, πριν κατέβουν στο λιμάνι, για να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων που είναι πλέον ηλεκτρονικά.

Για την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 21 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 32 για τον Αργοσαρωνικό, 13 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Την Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 20 δρομολόγια και αναχώρησαν 22.864 επιβάτες έναντι 17.305 πέρυσι, ενώ για τον Αργοσαρωνικό έγιναν 32 δρομολόγια με 6.173 επιβάτες έναντι 5.495 πέρυσι.

Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια με 6.201 επιβάτες έναντι 5.476 πέρυσι και από το Λαύριο 5 δρομολόγια με 1.684 επιβάτες έναντι 1.535 πέρυσι.

Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας για το διάστημα 14 με 18 Αυγούστου, έχουν προγραμματιστεί 2.362 πτήσεις εκ των οποίων οι 44 είναι τσάρτερ και έκτακτες. Πέρυσι την ίδια περίοδο, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.034, δηλαδή φέτος είναι κατά 16,12% περισσότερες.

Τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων παρουσιάζουν επίσης μεγάλη πληρότητα όπου τα κατά τόπους ΚΤΕΛ θα ενισχύσουν με έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Για την μετακίνηση των οδηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο η Τροχαία βρίσκεται επίσης σε επιφυλακή με έκτακτα μέτρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024