Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο καλεί ΕΛΣΤΑΤ για περισσότερες δόσεις στον ΕΝΦΙΑ

Υπουργείο καλεί ΕΛΣΤΑΤ για περισσότερες δόσεις στον ΕΝΦΙΑ

Περισσότερες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να εκτονώσει και την κοινωνική δυσαρέσκεια που προκλήθηκε από το πρώτο φιάσκο με τα εκκαθαριστικά. Το ΥΠΟΙΚ ζήτησε από την ΕΛΣΤΑΤ απάντηση στο ερώτημα αν η είσπραξη μπορεί να παραταθεί και πέραν του Δεκεμβρίου, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος εκτροχιασμού των εσόδων.

Περισσότερες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να εκτονώσει και την κοινωνική δυσαρέσκεια που προκλήθηκε από το πρώτο φιάσκο με τα εκκαθαριστικά.

Το ΥΠΟΙΚ ζήτησε από την ΕΛΣΤΑΤ απάντηση στο ερώτημα αν η είσπραξη μπορεί να παραταθεί και πέραν του Δεκεμβρίου, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος εκτροχιασμού των εσόδων.

Όπως αναφέρεται στον Ελεύθερο Τύπο της Πέμπτης, ακόμα και αν η ΕΛΣΤΑΤ απαντήσει θετικά στο ερώτημα, το «πράσινο» φως πρέπει να δοθεί από την τρόικα.

Όπως υπενθυμίζει η ίδια εφημερίδα, κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο παρελθόν με την εξόφληση φόρων σε περισσότερες δόσεις με ορίζοντα τον Φεβρουάριο. Άλλωστε οι εισπράξεις που πραγματοποιούνται μέχρι τον Φεβρουάριο αποτελούν έσοδα που έχουν βεβαιωθεί στην προηγούμενη χρονιά.

Ο προγραμματισμός έχει ήδη ανατραπεί καθώς η πρώτη δόση έπρεπε να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου, στη συνέχεια μετατέθηκε για τις 29 Αυγούστου και τώρα έχει πάλι μετατεθεί για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εντυπωσιακό είναι σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι παρά την αναστάτωση, κάποιοι έσπευσαν να πληρώσουν αφού στο Ταμείο έχουν ήδη μπει 58 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024