Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάσιμη η οικονομία της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο

Στάσιμη η οικονομία της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο

Αμετάβλητο έμεινε το ΑΕΠ των «18» της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο, εικόνα που «συνοψίζει» την απροσδόκητη συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ και την στασιμότητα της γαλλικής οικονομίας. Το ΑΕΠ ολόκληρης της ΕΕ ενισχύθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε χαμηλό πενταετίας ο πληθωρισμός τον Ιούλιο.

Στάσιμο έμεινε το ΑΕΠ των «18» της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο, εικόνα που «συνοψίζει» την απροσδόκητη συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ και την στασιμότητα της γαλλικής οικονομίας. Το ΑΕΠ ολόκληρης της ΕΕ ενισχύθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο έμεινε αμετάβλητο σε τριμηνιαία βάση και ενισχύθηκε κατά 0,7% σε ετήσια βάση. Το πρώτο τρίμηνο, η οικονομία των «18» είχε ενισχυθεί κατά 0,2% (σε τριμηνιαία βάση).

Για το σύνολο της ΕΕ των «28», το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,2% σε ετήσια (έναντι 0,3% το α’ τρίμηνο).

Στην περίοδο αυτή, τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τις χώρες του ευρώ κατέγραψε το ΑΕΠ της Κύπρου (κατά -0,3%) και σε όλη την ΕΕ η Ρουμανία (κατά -1%).

Αν και οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης είδαν το ΑΕΠ τους να ενισχύεται ήπια (η μεγαλύτερη ενίσχυση ήταν της Λετονίας κατά 1% και μετά η Πορτογαλία με 0,6%), η εικόνα στους δύο «πνεύμονες» της ευρωζώνης -τη Γερμανία και τη Γαλλία- βάρυνε περισσότερο.

Τον Ιούλιο ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη έκλεισε στο 0,4%, έναντι 0,5% τον Ιούνιο.

Τα μεγαλύτερα αρνητικά πρόσημα παρουσιάστηκαν στη Βουλγαρία (- 1,1%), την Ελλάδα (- 0,8%) και την Πορτογαλία (- 0,7%) ενώ τα μεγαλύτερα θετικά στην Αυστρία (1,7%), τη Ρουμανία και (1,5%) και το Λουξεμβούργο (1,2%).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024