Νέος γύρος συνομιλιών στο Κάιρο για να σιγήσουν τα όπλα στη Γάζα
Επαναλαμβάνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας οι έμμεσες συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Κάιρο σε αναζήτηση συμφωνίας για μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από έναν και πλέον μήνα πολέμου που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.900 Παλαιστινίους. Οι δύο πλευρές επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την επομένη της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς για νέα εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει παραβιαστεί.
Επαναλαμβάνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας οι έμμεσες συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Κάιρο σε αναζήτηση συμφωνίας για μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από έναν και πλέον μήνα πολέμου.
Οι δύο πλευρές επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την επομένη της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς για νέα εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει παραβιαστεί.
Η στρατιωτική σύρραξη έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.900 Παλαιστινίους με τους αμάχους να πληρώνουν ξανά το βαρύτερο τίμημα. Η ισραηλινή πλευρά μετρά 64 νεκρούς στρατιώτες και τρεις πολίτες.
Οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές αποχώρησαν από το Κάιρο την Παρασκευή μετά την άρνηση της Χαμάς να συμφωνήσει σε παράταση ισχύος της προηγούμενης προσωρινής εκεχειρίας, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να διαμηνύσει πως δεν διαπραγματεύεται όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις με ρουκέτες στο ισραηλινό έδαφος.
Η αντιπροσωπεία επέστρεψε τη Δευτέρα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης υπό τον όρο ότι δεν θα παραβιαστεί εκ μέρους της Χαμάς η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 12.00 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Η Χαμάς προσήλθε στις συνομιλίες προειδοποιώντας ότι «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία» για μακροπρόθεσμη λύση.
Διεθνείς ανταποκριτές μεταδίδουν ότι το Ισραήλ θα επιμείνει στην απαίτηση για αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας, και η Χαμάς από την πλευρά της στο αίτημα άρσης του ισραηλινού αποκλεισμού στον παλαιστινιακό θύλακα.
Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η άρση του αποκλεισμού θα εξεταστεί μόνο σε μελλοντικές συνομιλίες για μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Μετέφεραν πλυντήριο ρούχων πάνω σε… ηλεκτρικό πατίνι – Δείτε βίντεο
- Ο Άντι Μπέρναμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Τον στηρίζει η πλειοψηφία των Εργατικών βουλευτών
- Πέθανε η Αντουανέτ Μπάουερ, η ηθοποιός του Star Trek και του The Twilight Zone
- Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης λόγω φωτιάς – Η ανακοίνωση
- «Η Ντουμπάι έχει καταθέσει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Σενγκέλια»
- Με επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου απαντά το Ιράν στα πλήγματα των ΗΠΑ – Χτύπημα και σε 2ο πλοίο στα Στενά
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Γαλακτοκομικά: Αυξήθηκε 11% το διεθνές εμπόριο – Το τυρί παραμένει η «ατμομηχανή» του κλάδου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442