Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oι αγαπημένες παιδικές σειρές των '80s (μέρος ΙΙΙ): Παιδικές εκπομπές και σειρές

Oι αγαπημένες παιδικές σειρές των ’80s (μέρος ΙΙΙ): Παιδικές εκπομπές και σειρές

Τζωρτζίνα Ντούτση Αν είστε στην ηλικία των 30 something και άνω, σας καλούμε να επιβιβαστείτε στη χρονομηχανή μας για ένα μαγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο στη δεκαετία του ’80, να νοσταλγήσουμε, να συγκινηθούμε, να θυμηθούμε… τότε που ήμασταν παιδιά, τότε που όλα ήταν πιο αθώα και ξέγνοιαστα, τότε που η τηλεόραση σήμαινε μόνο κρατικά κανάλια […]

Τζωρτζίνα Ντούτση

Αν είστε στην ηλικία των 30 something και άνω, σας καλούμε να επιβιβαστείτε στη χρονομηχανή μας για ένα μαγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο στη δεκαετία του ’80, να νοσταλγήσουμε, να συγκινηθούμε, να θυμηθούμε… τότε που ήμασταν παιδιά, τότε που όλα ήταν πιο αθώα και ξέγνοιαστα, τότε που η τηλεόραση σήμαινε μόνο κρατικά κανάλια και έπαιζε τα αγαπημένα μας παιδικά προγράμματα, τα κορυφαία όλων (αντικειμενικά). Και αν ξεχάσαμε να αναφέρουμε κάποιο στη λίστα μας, είμαστε σίγουροι πως… με ένα νοσταλγικό χαμόγελο θα το προσθέσετε εσείς…

Τελευταία στάση σε αυτό το όμορφο ταξίδι μας, οι καλύτερες παιδικές εκπομπές και σειρές που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι…

Φρου Φρου

Τα παιδιά της δεκαετίας του ’80 είχαν αγαπήσει ιδιαίτερα αυτό το μικρό πλασματάκι με τα κόκκινα μαλλιά που πρωταγωνιστούσε δίπλα σε κανονικούς ανθρώπους. Αόρατος για τους ανθρώπους και ορατός μόνο για τον «παππούλη» στο ξυλουργείο, εκεί που κόλλησε σε ένα δοχείο με κόλλα στην αρχή και από τότε παρέμεινε μαζί του, είχε την τάση να εξαφανίζεται και να μας μαγνητίζει με τις περιπέτειές του.

Ο Παραμυθάς

Ο πιο αγαπημένος παραμυθάς (Νίκος Πιλάβιος) των παιδικών μας χρόνων, εξιστορούσε όμορφες ιστορίες που όπως μας εξηγούσε δεν ήταν παραμύθια αλλά οι περιπέτειες που ζούσε εκείνος όποτε φορούσε το μαγικό γιλέκο που του είχε χαρίσει κάποια νεράιδα. Μας «μάγευε» με τα παραμύθια του από το 1978 έως το 1987 και κάθε αναφορά μας σε αυτόν είναι πάντα γεμάτη συγκίνηση.

Ο κήπος με τα αγάλματα

Πρόκειται για το πρώτο παιδικό σίριαλ παραγωγής ΕΡΤ. Από τα δημοφιλέστερα παιδικά προγράμματα της δεκαετίας του ’80 στο οποίο μια παρέα παιδιών περνά τις καλοκαιρινές διακοπές της σε ένα χωριό. Σε έναν σκουπιδότοπο ανακαλύπτουν αρχαία αγάλματα και τα μεταφέρουν στον κήπο, ενώ κρύβουν την ανακάλυψή τους από τους μεγάλους και γίνονται φίλοι με τα αγάλματα, παίζουν και μιλάνε μαζί τους. Όταν κάποτε το μυστικό τους αποκαλυφθεί και η αρχαιολογική εταιρεία παραλάβει τα αγάλματα, τα παιδιά θα αισθανθούν ότι έχασαν αγαπητούς φίλους.

Γύρω Γύρω Όλοι

Παιδική εκπομπή με τραγούδια, παραμύθια και κουκλοθέατρο και τον Γιάννη Ζουγανέλη με την κιθάρα του να μας τραγουδά «Και γύρω γύρω όλοι στη μέση η χαρά…».

Ο Θησαυρός της Βαγίας

Το εφηβικό βιβλίο της Ζώρζ Σαρρή που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη. Όλα ξεκινούν με τις διακοπές των παιδιών και των οικογενειών τους στην όμορφη Αίγινα. Ωστόσο, το καλοκαίρι προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους μικρούς ήρωες, καθώς έκρυβε θησαυρούς, εξερευνήσεις, περιπέτειες. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ το 1986 και τη μουσική είχε γράψει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Μικρό σπίτι στο Λιβάδι

Μια σειρά που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μεγάλωσε γενιές και γενιές, αγαπήθηκε ιδιαίτερα και κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά πολλών τηλεθεατών ηλικίας 30 και άνω.

Lassie

Η πασίγνωστη τηλεοπτική σκυλίτσα -ράτσας κόλει- που με τις περιπέτειές της, στις συνειδήσεις μας αντικατέστησε το όνομα της ράτσας σκύλων με το τηλεοπτικό όνομα της όμορφης πρωταγωνίστριας… σκυλίτσας.

Πίπη Φακιδομύτη

Το αξιολάτρευτο κοριτσάκι με τις κόκκινες κοτσίδες και τις φακίδες στη πρόσωπο πήρε το όνομά της από την κόρη της συγγραφέως Άστριντ Λίντγκρεν όταν κάποια στιγμή άρρωστη στο κρεβάτι, ζήτησε από τη μητέρα της να της πει μια όμορφη ιστορία. Η Πίπη, ήταν ένα κορίτσι εννιά ετών –με υπερφυσικά χαρακτηριστικά για την ηλικία της, είχε την αυτοπεποίθηση ενήλικου, ζούσε ανεξάρτητα και έμενε μόνη της στην βίλα της Βιλεκούλα.

Οι «Waltons»

«-Καληνύχτα μαμά» «-Καληνύχτα John Boy». Οι «Waltons» θα μπορούσαν δίκαια να χαρακτηριστούν ως η πιο επιτυχημένη οικογενειακή σειρά που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση. Κάθε Κυριακή στις 8 η ώρα το βράδυ, οι οικογένειες καθόντουσαν μπροστά στη μικρή οθόνη να παρακολουθήσουν την οικογένεια του John και της Olivia Walton με τα 7 παιδιά τους: John Boy, Jason, Erin, Ben, Mary Ellen, James Robert (Jim Bob), Elizabeth και τους παππούδες Zebulon ή Zeb και Esther.

entertainment.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024