Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέντσι: «Η τρόικα είναι άρνηση της πολιτικής, η Ιταλία δεν τη χρειάζεται»

Ρέντσι: «Η τρόικα είναι άρνηση της πολιτικής, η Ιταλία δεν τη χρειάζεται»

«Η τρόικα είναι άρνηση της πολιτικής, η χώρα μας δεν την χρειάζεται» δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του Repubblica, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να αυξήσει τους φόρους, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να τηρήσει τη δέσμευση για μείωση των δαπανών του Δημοσίου κατά 16 εκατ. ευρώ. Οι δηλώσεις Ρέντσι έρχονται ως απάντηση σε σχόλιο του ιδρυτή της Repubblica Εουτζένιο Σκάλφαρι ότι «είναι μια πικρή αλήθεια, αλλά ίσως η Ιταλία πρέπει να τεθεί υπό τον έλεγχο της τρόικας».

«Η τρόικα είναι άρνηση της πολιτικής, η χώρα μας δεν την χρειάζεται» δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να αυξήσει τους φόρους, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να τηρήσει τη δέσμευση για μείωση των δαπανών του Δημοσίου κατά 16 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την σχέση δημοσίου ελλείμματος-ΑΕΠ, ο Ματέο Ρέντσι θεωρεί ότι «η Ιταλία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την υπερβεί» και υπογραμμίζει, αντιθέτως, ότι «υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να μπορέσει να βγει η Ιταλία από την οικονομική κρίση».

Ο Ματέο Ρέντσι δεν θεωρεί, επίσης, ότι τα ερχόμενο φθινόπωρο η χώρα του μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρή κοινωνική ένταση λόγω της δύσκολης οικονομικής φάσης που διέρχεται.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, οι δηλώσεις του Ρέντσι αποτελούν απάντηση σε σχόλιο του ιδρυτή της εφημερίδας La Repubblica, Εουτζένιο Σκάλφαρι, ο οποίος αναφέρθηκε την Κυριακή στην πιθανότητα έλευσης της τρόικας στην Ιταλία.

«Ο Ρέντσι δεν κατάφερε να δώσει νέα πνοή στην κατανάλωση με τις μηνιαίες φορολογικές ελαφρύνσεις των 80 ευρώ υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων. Η προσπάθειά του απέτυχε», έγραψε σε σχόλιό του ο Σκάλφαρι.

«Θα πω μια πικρή αλήθεια, η οποία όμως αποτελεί πασιφανή αλήθεια: ίσως η Ιταλία να πρέπει να τεθεί υπό τον έλεγχο της τρόικας» προσθέτει ο Σκάλφαρι, εξηγώντας ότι «στο παρελθόν η τρόικα προσανατολιζόταν προς μια απαράδεκτη περιοριστική τάση [όπως απέδειξε κυρίως η Ελλάδα], αλλά τώρα πρέπει να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό και, συνεπώς, ποντάρει σε πολιτική αύξησης του ΑΕΠ, σε μεταρρυθμίσεις υπέρ της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας και σε αύξηση της ρευστότητας».

Ο Εουτζένιο Σκάλφαρι εκτιμά, τέλος, ότι σε ό,τι αφορά το πολιτικό κύρος, η έλευση της τρόικας «θα αποτελούσε μεγάλη ήττα, αλλά κάποιες φορές η ανάγκη επιβάλλει να αφήσουμε κατά μέρος την ματαιοδοξία και τούτη είναι μια, ακριβώς, από αυτές τις περιπτώσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024