Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφίγγει ο κλοιός του ουκρανικού στρατού στο Ντονέτσκ

Σφίγγει ο κλοιός του ουκρανικού στρατού στο Ντονέτσκ

Ο στρατός της Ουκρανίας εντείνει την πολιορκία του βασικού προπύργιου των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, το Ντονέτσκ, στα περίχωρα του οποίου σημειώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σφοδρές μάζες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Ο στρατός της Ουκρανίας εντείνει την πολιορκία του βασικού προπύργιου των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, το Ντονέτσκ, στα περίχωρα του οποίου σημειώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σφοδρές μάζες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Τα θύματα καταγράφηκαν στη συνοικία Πετρόφσκι, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, όπου σημειώθηκε ολονύκτιο σφυροκόπημα με όλμους, όπως ανέφερε ανταποκριτής του Reuters στην περιοχή.

{{{ map }}}Αλλοι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην πόλη Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, την οποία επίσης έχει περικυκλώσει ο ουκρανικός στρατός.

Εκπρόσωπος του στρατού υποστήριξε από το Κίεβο ότι τα τρία τέταρτα της περιοχής στο Ντονέτσκ και τη Λουχάνσκ, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, έχουν πλέον ανακαταληφθεί από το στρατό.

Ο στρατός υποστηρίζει επίσης ότι δεν είχε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στις πρόσφατες μάχες.

Στη συνοικία Μαργίνκα οι αυτονομιστές εξακολουθούν να διαθέτουν ένα σημείο ελέγχου, ολόκληρη όμως η περιοχή έχει βαθιά τα σημάδια των σφοδρών μαχών, με τα «λαβωμένα» κτίρια και τους κατεστραμμένους δρόμους.

Στην Μαργίνκα τα σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Το ίδιο συμβαίνει σε μεγάλο μέρος της Λουχάνσκ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Οι μάχες εντάθηκαν μετά την κατάρριψη του Boeing 777 της Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου.

Οι δύο πλευρές -ουκρανικές δυνάμεις και αντάρτες- αλληλοκατηγορούνται για το θάνατο των 298 επιβαινόντων στην πτήση MH17, ενώ οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση επιδεινώνονται ραγδαία.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι «η ρωσική επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας δικαιολογεί την προετοιμασία «νέων αμυντικών σχεδίων».

«Θα ενισχύσουμε τα στρατιωτικά μας γυμνάσια και θα καταρτίσουμε νέα αμυντικά σχέδια. Η ρωσική επίθεση ήταν ένας κώδωνας κινδύνου και δημιούργησε μια νέα κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ράσμουσεν.

Οι δηλώσεις αυτές απηχούν τις απόψεις αυτές του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος, σε επιστολή του προς τον γγ του ΝΑΤΟ και τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών-μελών της ΕΕ, επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επανεξετάσει «τη μακροπρόθεσμη σχέση του» με τη Ρωσία και να ενισχύσει τις ικανότητές του να αντιδρά άμεσα σε οποιαδήποτε απειλή.

Στον τόπο της συντριβής του μαλαισιανού Boeing ο εμπειρογνώμονες εντόπισαν το Σάββατο και άλλα πτώματα. Οι σοροί εστάλησαν την Κυριακή στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο και στη συνέχεια θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην Ολλανδία για αναγνώριση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024