Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊλάνδη: Παρένθετη μητέρα ανέλαβε να μεγαλώσει μωρό με σύνδρομο Down

Ταϊλάνδη: Παρένθετη μητέρα ανέλαβε να μεγαλώσει μωρό με σύνδρομο Down

Συγκίνηση σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η ιστορία του έξι μηνών Γκάμι, ο οποίος γεννήθηκε στην Ταϊλάνδη από παρένθετη μητέρα και πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια, ενώ διαγνώστηκε και με σύνδρομο Down. Οι γονείς του, ένα ζευγάρι από την Αυστραλία, τον εγκατέλειψαν, αποφασίζοντας να κρατήσουν μόνο την υγιέστατη δίδυμη αδελφούλα του. Τώρα, η ταϊλανδέζα γυναίκα που έφερε στον κόσμο τον Γκάμι δηλώνει ότι τον λατρεύει και θα τον μεγαλώσει σαν δικό της παιδί...

Συγκίνηση σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η ιστορία του έξι μηνών Γκάμι, ο οποίος γεννήθηκε στην Ταϊλάνδη από παρένθετη μητέρα και πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια, ενώ διαγνώστηκε και με σύνδρομο Down.

Οι γονείς του, ένα ζευγάρι από την Αυστραλία, τον εγκατέλειψαν, αποφασίζοντας να κρατήσουν μόνο την υγιέστατη δίδυμη αδελφούλα του. Τώρα, η ταϊλανδέζα γυναίκα που έφερε στον κόσμο τον Γκάμι δηλώνει ότι τον λατρεύει και θα τον μεγαλώσει σαν δικό της παιδί.

«Γιατί πρέπει να περάσει όλες αυτές τις δυσκολίες; Τον αγαπάω, είναι σαν δικό μου παιδί πλέον» λέει η η 21 ετών Πατάραμον Τζανμπούα, η οποία δημοσιοποίησε την υπόθεση, στο πλαίσιο εκστρατείας που ξεκίνησε για τη συγκέντρωση χρημάτων ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα για τη φροντίδα του Γκάμι.

Μέσα σε 11 ημέρες, όπως αναφέρει το BBC, συγκέντρωσε 140.000 δολάρια, τα οποία θα τα διαθέσει για τα ιατρικά έξοδα που είναι αναγκαία για να παραμείνει ο Γκάμι στη ζωή.

Η ίδια προέρχεται από φτωχή οικογένεια και γι’ αυτό δέχθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα έναντι περίπου 16.000 δολαρίων.

Ο Γκάμι διαγνώστηκε με σύνδρομο Down κατά τον τέταρτο μήνα της κύησης.

Οι γονείς του ζήτησαν από την 21χρονη να προχωρήσει σε επιλεκτική άμβλωση -αφού κυοφορούσε δίδυμα- αλλά εκείνη αρνήθηκε, λέγοντας ότι είναι ενάντια στη θρησκεία της.

Μετά τη γέννηση των παιδιών, οι Αυστραλοί -των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά- εγκατέλειψαν τον Γκάμι στην Ταϊλάνδη, παίρνοντας μαζί τους μόνο τη δίδυμη αδελφή του.

Το θέμα έχει λάβει τεράστια δημοσιότητα, κυρίως στην Αυστραλία. «Είναι μία πολύ, πολύ θλιβερή ιστορία και λυπάμαι που ένα παιδί εγκαταλείφθηκε με τέτοιο τρόπο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024