Καθεστωτική χαρακτηρίζει τη νοοτροπία του Γιώργου Βασιλακόπουλου η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή και αποτελεί απάντηση στην προ ημερών συνέντευξη του προέδρου της ΕΟΚ. Μεταξύ άλλων, οι «ερυθρόλευκοι» καλούν τον κ. Βασιλακόπουλο να σταματήσει «να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του ελληνικού μπάσκετ», ενώ τον καλούν να δώσει εξηγήσεις για την προσπάθεια συμμετοχής του Νικ Καλάθη που έχει τιμωρηθεί από το NBA για ντόπινγκ αλλά και για συμμετοχή της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, παρά τον αγωνιστικό αποκλεισμό της.

Καθεστωτική χαρακτηρίζει τη νοοτροπία του Γιώργου Βασιλακόπουλου η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή και αποτελεί απάντηση στην προ ημερών συνέντευξη του προέδρου της ΕΟΚ.

Μεταξύ άλλων, οι «ερυθρόλευκοι» καλούν τον κ. Βασιλακόπουλο να σταματήσει «να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του ελληνικού μπάσκετ», ενώ τον καλούν να δώσει εξηγήσεις για την προσπάθεια συμμετοχής του Νικ Καλάθη που έχει τιμωρηθεί από το NBA για ντόπινγκ αλλά και για συμμετοχή της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, παρά τον αγωνιστικό αποκλεισμό της.

 Η ανακοίνωση των Πειραιωτών έχει ως εξής:

«Στην πρόσφατη συνέντευξή του, που εκτός από παραληρηματική ήταν και έντονα απαξιωτική για το άθλημα και τους θεσμούς του, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γ. Βασιλακόπουλος έθιξε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της ασφάλισης των παικτών των Εθνικών Ομάδων. Προκειμένου να μην αιωρείται καμία αμφιβολία ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Ο έλεγχος των συμβάσεων ασφάλισης των διεθνών αθλητών επιβεβαίωσε ότι οι αθλητές δεν είναι πλήρως ασφαλισμένοι κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στην Εθνική Ανδρών (όπως άλλωστε και οι αθλητές της Εθνικής Νέων Ανδρών). Ενδεικτικά:

(α) Οι αθλητές που συμμετέχουν στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών είναι εντελώς ανασφάλιστοι από την ενσωμάτωσή τους στην ομάδα μέχρι και την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, δηλαδή για χρονικό διάστημα 80 ημερών.

(β) Το μέγιστο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης που δύναται να λάβει η Ε.Ο.Κ. για τους αθλητές που συμμετέχουν στην Εθνική Ανδρών ανέρχεται μόλις στο ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που τα συμβόλαια όλων των διεθνών αθλητών της αποστολής – μόνο για την επόμενη σεζόν – ανέρχονται στο ποσό των 8,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Με απλά λόγια η Ε.Ο.Κ., προεξάρχοντος του Προέδρου της, εδώ και μία διετία αποκρύπτει την πραγματικότητα με υπεκφυγές και ανακρίβειες για ένα θέμα το οποίο, αν υπήρχε εξαρχής ειλικρίνεια και διαφάνεια, θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί, χωρίς να γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης, με σχετικά απλό τρόπο (ενδεικτικό της στάσης του είναι ότι αρνήθηκε ακόμα και την προσφορά του Ολυμπιακού).

Το γεγονός ότι τελικά διαπιστώθηκε ποια είναι η αλήθεια οδήγησε τον κ. Βασιλακόπουλο να χάσει την ψυχραιμία του και να παρεκτραπεί καταφεύγοντας σε ύβρεις και συκοφαντίες. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. όχι μόνο επιβεβαίωσε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το (γνωστό εδώ και πολλά χρόνια) αντιολυμπιακό του μένος, αλλά επιπλέον επέδειξε συμπεριφορά προσβλητική και ανάρμοστη για θεσμικό παράγοντα.

Δυστυχώς η συμπεριφορά του προέδρου της ΕΟΚ καταδεικνύει την καθεστωτική νοοτροπία που τον διακατέχει και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ρόλο του.

Είναι επιτέλους καιρός ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί, ούτε δικαιούται να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του ελληνικού μπάσκετ. Αν ο ίδιος δεν είναι σε θέση να το κάνει, οφείλει η Πολιτεία να το επιβάλει.

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος θα πρέπει να εξηγήσει πως η (προσχηματική όπως αποδεικνύεται) πάγια θέση του κατά της εμπορευματοποίησης του μπάσκετ και της μάστιγας του ντόπινγκ, συμβιβάζεται με την εναγώνια προσπάθεια ένταξης στην Εθνική ομάδα ενός αθλητή τιμωρημένου για χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς και με τη χρηματική εξαγορά της συμμετοχής της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, από το οποίο είχε αποκλεισθεί αγωνιστικά.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εν ευθέτω χρόνω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr