Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων από τη Λιβύη

Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων από τη Λιβύη

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό εξελίσσεται η επιχείρηση των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από τη Λιβύη, αλλά και για τη διευκόλυνση υπηκόων άλλων χωρών που θέλουν να εκκενώσουν τους πολίτες τους από τη σπαρασσόμενη χώρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό εξελίσσεται η επιχείρηση των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από τη Λιβύη, αλλά και για τη διευκόλυνση υπηκόων άλλων χωρών που θέλουν να εκκενώσουν τους πολίτες τους από τη σπαρασσόμενη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού έχει αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του λιμανιού της Τρίπολης και σε αυτή θα μεταφερθούν τόσο οι Έλληνες όσο και οι υπήκοοι άλλων κρατών (όπως λένε οι πληροφορίες, από τη Βρετανία, την Κίνα, την Κύπρο και τη Μάλτα).

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει σε ασφαλή απόσταση από το λιμάνι και βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση του απεγκλωβισμού των Ελλήνων και των ξένων πολιτών, οι οποίοι μεταφέρονται με φουσκωτά σκάφη στη φρεγάτα, συνοδεία των ανδρών του ΠΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη φάση της επιχείρησης, που αφορούσε τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών από την πρεσβεία στο λιμάνι ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η επιχείρηση επιβίβασης στη φρεγάτα δεν γίνεται με φουσκωτά, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, αλλά με τη βοήθεια πλωτού μέσου του Λιβυκού Ναυτικού, για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Υπολογίζεται ότι θα επιβιβαστούν στη φρεγάτα το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας (επτά άτομα), άλλοι Έλληνες μαζί με μέλη των οικογενειών και υπήκοοι των προαναφερθεισών χωρών -συνολικά περίπου 180- 200 άτομα.

Αναμένεται να μεταφερθούν περίπου 90 Έλληνες πολίτες -μεταξύ των οποίων τα 7 μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής- 13 Κύπριοι, 12 Βρετανοί, 79 Κινέζοι, 1 Ρωσίδα και 1 Αλβανός.

Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η επιβίβαση στη φρεγάτα «Σαλαμίς» ώστε αυτή να αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε ώστε να ναυλωθεί, εκ μέρους των Κινέζων, το επιβατικό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο θα μεταβεί στη Λιβύη για να παραλάβει ως και 500 Κινέζους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Υπάρχουν και σκέψεις για την αποστολή και δεύτερου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να συνοδέψει το επιβατικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες ανακοινώθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την προσωρινή μετακίνηση στην Τυνησία του προσωπικού της αντιπροσωπείας της στην Τρίπολη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024