Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αρνείται η Μόσχα ότι παραβίασε συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα

Η Ρωσία απορρίπτει ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι παραβίασε τη συνθήκη για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF), κατηγορώντας αντίθετα την Ουάσινγκτον ότι η ίδια έχει παραβιάσει τη συνθήκη-ορόσημο που υπεγράφη το 1987 από τους Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Η Ρωσία απορρίπτει ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι παραβίασε τη συνθήκη για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF), κατηγορώντας αντίθετα την Ουάσινγκτον ότι η ίδια έχει παραβιάσει τη συνθήκη-ορόσημο που υπεγράφη τα τελευταία χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

«Έχουμε συσσωρεύσει πολλές διαμαρτυρίες προς τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη συνθήκη INF. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η παραγωγή οπλισμένων τηλεχειριζόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τους Αμερικανούς, τα οποία υπάγονται στην κατηγορία των επίγειων πυραύλων κρουζ με βάση τη Συνθήκη» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η νέα αντιπαράθεση Μόσχας-Ουάσινγκτον για τη συνθήκη εξάλειψης πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς -που υπεγράφη το 1987 από τους Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ- έρχεται εν μέσω της κλιμάκωσης του διπλωματικού «πολέμου» για την κρίση στην Ουκρανία και των αμερικανικών κατηγοριών για στρατιωτική υποστήριξη των αυτονομιστών από τη ρωσική ηγεσία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές να βρίσκεται στα πρόθυρα να εγκαταλείψει διμερή συνθήκη, μετά τη δημόσια πλέον κατηγορία του Μπαράκ Ομπάμα κατά της Μόσχας για παραβίαση της Συνθήκης INF (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty) με τη δοκιμή πυρηνικού πυραύλου τύπου κρουζ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024