Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατέρωθεν πυρά ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία και την κατάρριψη του Boeing

Εκατέρωθεν πυρά ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία και την κατάρριψη του Boeing

Πυρά κατά του Πούτιν εξαπέλυσε ο Λευκός Οίκος για την υπόθεση της κατάρριψης του Boeing, στη σκιά των νέων κυρώσεων κατά Ρώσων που ανακοίνωσε η ΕΕ. Από την πλευρά της η Ρωσία κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι φέρει μέρος της ευθύνης τόσο για την εσωτερική σύγκρουση στην Ουκρανία όσο και για τις σοβαρές επιπτώσεις της.

Πυρά κατά του Πούτιν εξαπέλυσε ο Λευκός Οίκος για την υπόθεση της κατάρριψης του Boeing, στη σκιά των νέων κυρώσεων κατά Ρώσων που ανακοίνωσε η ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, προέβη σε αιχμηρά σχόλια σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους, συνδέοντας το περιστατικό με τη Ρωσία.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το έδαφος. Εκτοξεύθηκε από περιοχή η οποία ελέγχεται από αυτονομιστές και από μία περιοχή όπου οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν έκαναν χρήση, εκείνη τη χρονική περίοδο, αντιαεροπορικών όπλων» δήλωσε σε δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο ο Έρνεστ.

«Για τον λόγο αυτόν έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Βλ.Πούτιν και οι Ρώσοι είναι υπαίτιοι για αυτή την τραγωδία» είπε.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μίλησε την Παρασκευή με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται γύρω από το δυστύχημα, καθώς και τη πολιτική δυναμική της χώρας, αναφέρεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Ρωσία από την πλευρά της κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι φέρουν μέρος της ευθύνης για την κρίση στην Ουκρανία μέσω της στήριξής τους προς την κυβέρνηση του Κιέβου.

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ωθούν το Κίεβο προς την ισχυρή καταστολή του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας. Ένα είναι το συμπέρασμα: η κυβέρνηση Ομπάμα φέρει μέρος της ευθύνης τόσο για την εσωτερική σύγκρουση στην Ουκρανία όσο και για τις σοβαρές επιπτώσεις της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024