Δύο νεκροί από πτώση μικρού ιδιωτικού αεροπλάνου στη Λακωνία
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άτομα όταν το ιδιωτικό αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν, κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση του μικρού αεροπλάνου οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Τι αναφέρει η ΥΠΑ. Δείτε το βίντεο...
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άτομα όταν το ιδιωτικό αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν, κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας.
Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο για να απεγκλωβίσει τους δύο επιβάτες του αεροσκάφους, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί. Πρόκειται για έναν 53χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτίμαται γύρω στα 35.
Σύμφωνα με το site της Λακωνίας, apela.gr το ένα από τα δύο θύματα κατάγεται από την Καλαμάτα, ενώ τα στοιχεία του δεύτερου δεν έχουν εξακριβωθεί.
{{{ map }}}
Η πτώση του ιδιωτικού ιταλικού αεροπλάνου Ι-Α651, οφείλεται πιθανότατα σε ανθρώπινο λάθος.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες του αεροπλάνου το προσγείωσαν στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης. Στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσης και πιθανότατα από λάθος χειρισμό, δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.
Οι σοροί των δύο ατόμων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης.
Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας καθώς και μέλη της Αερολέσχης Σπάρτης για τις έρευνες.
H ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δυστύχημα, σημειώνοντας:
- Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.
- Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε.
- Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.
- Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.
Η διοίκηση της ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στους οικείους των θυμάτων.
Δείτε το βίντεο από την ιστοσελίδα www.apela.gr.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442