Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρελές επεμβάσεις στη Wikipedia από υπαλλήλους του Κογκρέσου

Τρελές επεμβάσεις στη Wikipedia από υπαλλήλους του Κογκρέσου

Ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε με εντολή του Φιντέλ Κάστρο. Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είναι εξωγήινη σαύρα. Λόγω καταιγισμού περιστατικών αλλοίωσης λημμάτων, οι διαχειριστές της Wikipedia αποφάσισαν να μπλοκάρουν τις παρεμβάσεις από χρήστες που συνδέονται από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε με εντολή του Φιντέλ Κάστρο. Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είναι εξωγήινη σαύρα.

Λόγω καταιγισμού περιστατικών αλλοίωσης λημμάτων, οι διαχειριστές της Wikipedia αποφάσισαν να μπλοκάρουν τις παρεμβάσεις από χρήστες που συνδέονται από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, ενός από τα δύο σώματα του Κογκρέσου. Η απαγόρευση ισχύει για δέκα ημέρες.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που μπλοκάρονται διευθύνσεις IP της Βουλής των Αντιπροσώπων λόγω «βανδαλισμών» στα κείμενα της ανοιχτής εγκυκλοπαίδειας.

To τελευταίο επεισόδιο ήρθε στο φως από τον λογαριασμό @congressedits στο Twitter, ο οποίος συγκεντρώνει όλες τις αλλαγές στα κείμενα της εγκυκλοπαίδειας που πραγματοποιούνται από υπολογιστές του Κογκρέσου.

Οι τελευταίες παρεμβάσεις στα κείμενα είναι τόσο ακραίες ώστε πολλοί τις αποδίδουν σε υπαλλήλους του τμήματος τεχνικής υποστήριξης του Κογκρέσου.

Ένα από τα κρούσματα ήταν η παραποίηση του λήμματος για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι, στο οποίο ο δολοφόνος Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ φέρεται να δρούσε «για λογαριασμό του καθεστώτος του Φιντέλ Κάστρο».

Ένα άλλο κείμενο για τις θεωρίες συνομωσίας που αφορούν την πρώτη προσσελήνωση το 1969 άλλαξε ώστε να λέει ότι οι θεωρίες αυτές «προωθήθηκαν από την κυβέρνηση της Κούβας».

Αλλαγές εμφανίστηκαν και στη βιογραφία του πρώην υπουργού Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος είναι «εξωγήινη σαύρα που τρώει μωρά Μεξικανών».

Αυτό όμως που ξεχείλισε το ποτήρι για τους διαχειριστές της Wikipedia ήταν ο βανδαλισμός του λήμματος για το ειδησεογραφικό ιστολόγιο Mediaite, το οποίο περιγράφεται ως «σεξιστικό» και «φοβικό με τους τρανσέξουαλ».

Το Mediaite είχε προηγουμένως αναρτήσει άρθρο για τις παρεμβάσεις στη Wikipedia από διευθύνσεις IP στο Κογκρέσο.

Ο Τζίμι Ουέιλς, ιδρυτής της Wikipedia, δήλωσε στο BBC ότι δεν εκπλήσσεται από τους βανδαλισμούς, οι οποίοι «πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν».

Υποστήριξε επίσης ότι οι αναρτήσεις του @congressedits ενθαρρύνουν αντί να αποθαρρύνουν τέτοιες «φάρσες».

Το BBC από την πλευρά του υπενθυμίζει ότι ένα άρθρο της εγκυκλοπαίδειας για τη μουσουλμανική μαντήλα είχε παραποιηθεί μέσω υπολογιστή της βρετανικής κυβέρνησης με τη φράση «όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες».

Όλες οι παραποιημένες αναφορές απομακρύνθηκαν πάντως άμεσα από τους διαχειριστές της εγκυκλοπαίδειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024