Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Yaris 2014: Στην Ελλάδα από 11.487 ευρώ

Toyota Yaris 2014: Στην Ελλάδα από 11.487 ευρώ

Το δημοφιλές ιαπωνικό supermini ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά όπου και είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία.

Η ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς supermini της Toyota ξεκινά την εμπορική της πορεία στην ελληνική αγορά όπου διατίθεται από 11.487 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης για τη βασική –Live Plus- βενζινοκίνητη τρίθυρη έκδοσή του.

Σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα του ιαπωνικού supermini, το Yaris διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες 1,0 και 1,33 λίτρων, έναν πετρελαιοκινητήρα 1,4 λίτρων, ενώ δεν λείπει και η υβριδική έκδοση η οποία συνδυάζει ένα κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ.

Στην πρώτη περίπτωση, των βενζινοκίνητων εκδόσεων, ο τρικύλινδρος κινητήρας του 1,0 λίτρου προδιαγραφών Euro 6 αποδίδει 69 ίππους και 95 Nm ροπής, ενώ χάρη στις στοχευμένες βελτιώσεις έχει περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 110 γρ./χλμ. σε 99 γρ./χλμ. και την κατανάλωση καυσίμου σε 4,3 λίτρα/100 χλμ.

Βελτιωμένος ως προς τις “πράσινες” επιδόσεις του είναι και ο κινητήρας βενζίνης των 1,33 λίτρων με ισχύ 99 ίππων και 125 Nm ροπής και ο οποίος προσφέρει περισσότερη κατά 8% οικονομία καυσίμου %, απαιτώντας 4,9 λίτρα/100 χλμ. και εκλύοντας 109 γρ./χλμ. Πλην του standard μηχανικού, ο συγκεκριμένος κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο CVT.

Βελτιωμένη είναι και η αποδοτικότητα και της μοναδικής πετρελαιοκίνητης έκδοσης των 1,4 λίτρων με απόδοση 90 ίππους και 205 Nm ροπής, που προσφέρει βελτιωμένη οικονομία κατά 6% με την κατανάλωση καυσίμου να περιορίζεται στα 3,3 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 99 γρ./χλμ.

Σε ό,τι αφορά την ιδιαίτερα δημοφιλή υβριδική έκδοση η οποία ξεκινά από τα 16.200 ευρώ, με συνδυαστική ισχύ 100 ίππων, είναι και η αποδοτικότερη της γκάμας με κατανάλωση καυσίμου 3,3 λίτρων /100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 75 γρ./χλμ.

Παράλληλα με τις βελτιώσεις στους κινητήρες και την κάτι παραπάνω από εμφανή ανασχεδίασή του, εντός και εκτός, το Yaris διαθέτει και μια σειρά βελτιώσεων σε πλαίσιο και ανάρτηση οι οποίες συνδυαστικά και με άλλες αλλαγές που αφορούν την καλύτερη οδική συμπεριφορά και τη βελτίωση της ποιότητας κύλισης υπόσχεται να προσφέρει μια συνολικά αναβαθμισμένη και πιο άνετη εμπειρία.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει ο πλούσιος εξοπλισμός ο οποίος στη βασική βενζινοκίνητη έκδοση Live Plus περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέφτες, χειρολαβές και προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος, θύρες USB και Aux-in, δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων με χειριστήρια για το ηχοσύστημα, ηλεκτρικά παράθυρα και κεντρικό κλείδωμα ενώ στον εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνονται επτά αερόσακοι, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Το Yaris διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης (Live Plus, Live, Active Plus, Active Plus Go) και σε ισάριθμες εκδόσεις εξοπλισμού για τις εκδόσεις diesel (Cool, Live Plus, Active Plus, Active Plus), ενώ για την υβριδική οι εκδόσεις είναι τρεις (Active, Active Plus και Active Plus Go).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές και τις εκδόσεις εξοπλισμού του νέου Yaris εδώ.

auto.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024