Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νανοτεχνολογία «απογειώνει» υλικά όπως πλαστικά, βαφές και δομικά υλικά

Η νανοτεχνολογία «απογειώνει» υλικά όπως πλαστικά, βαφές και δομικά υλικά

Η Glonatech μεθόδους σχεδιασμού αντιδραστήρων νανοτεχνολογίας δικής της τεχνολογίας και προϊόντων, με στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Glonatech, μέλος του ομίλου της ΟΝΕΧ, είναι μια καινοτόμα εταιρία υψηλής τεχνολογίας η οποία, μέσω των διεθνώς αναγνωρισμένων επιτευγμάτων της στον τομέα της Ε&Α Νανοτεχνολογίας, ικανοποιεί την παγκόσμια βιομηχανική ζήτηση σε προηγμένα υλικά και προϊόντα.

Μέσα από σημαντικές επενδύσεις, έχει αναπτύξει μεθόδους σχεδιασμού αντιδραστήρων νανοτεχνολογίας δικής της τεχνολογίας και προϊόντων που επιτρέπουν την παραγωγή σε βιομηχανική κλίμακα υψηλής ποιότητας νανοδομημένου άνθρακα και καινοτόμων εφαρμογών του, με στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα «ενισχυμένα» αυτά προϊόντα επιδεικνύουν βελτιωμένες ιδιότητες και αντοχή στο χρόνο σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά. Για παράδειγμα, με την προσθήκη νανοδομημένου άνθρακα στα πλαστικά της αυτοκινητοβιομηχανίας επιτυγχάνεται βελτίωση της αντοχής τους έως και κατά 50%, αυξάνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής, με προσθήκη βάρους μόλις 5%.

Η ιδέα ήρθε το 2010, όπου εν μέσω της οικονομικής κρίσης προέκυψε η ανάγκη στροφής της δραστηριότητας του Ομίλου σε τομείς που χαρακτηρίζονταν από εξωστρέφεια και καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό, επιλέχθηκε η ενασχόληση με τη νανοτεχνολογία και η ανάπτυξη προϊόντων με νανοδομημένο άνθρακα για χρήση σε μια πληθώρα βιομηχανικών εφαρμογών, όπως η ναυτιλία και τα ηλεκτρονικά.

Η Glonatech έχει ήδη αναπτύξει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών και πελατών που εκτείνεται σε περισσότερες από 15 χώρες. Στα μελλοντικά της σχέδια βρίσκεται η επέκταση του δικτύου συνεργατών και η ανάπτυξη νέων προϊόντων και εφαρμογών, φιλικών προς το περιβάλλον που θα βελτιώσουν πολλές εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως λέει και ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Glonatech, «έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα εμπορικής αξιοποίησης του project μας, ξεκινώντας από τη συνέχιση της επέκτασης της ιδιόκτητης μονάδας βιομηχανικής παραγωγής, της οποίας η παραγωγική δυνατότητα μπορεί να πολλαπλασιαστεί άμεσα, ανάλογα με τη διεθνή εμπορική ζήτηση. Έχουν εδραιωθεί συνεργασίες με διακεκριμένες εταιρείες του εξωτερικού για ανάπτυξη νέων προϊόντων με άμεση ανταπόκριση στην παγκόσμια αγορά».

Η επιτυχία ενός project εφαρμοσμένης έρευνας κρίνεται από την αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων από τους τελικούς αποδέκτες και όχι απλώς από τη μοναδικότητα ή σπουδαιότητα της ίδιας της «ανακάλυψης», υποστηρίζει η ομάδα της Glonatech. Η σωστή διαχείριση των συνεργατών και πελατών μπορεί με τη σειρά της να οδηγήσει στην εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας και των συνεργατών της, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και νέα επιχειρηματικά πεδία, επαναληψιμότητα πωλήσεων, καθώς και να συμβάλει στην παράλληλη ανάπτυξη των τοπικών συνεργαζόμενων εταιρειών. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι η «καθαρότητα» του οράματος και του στόχου για την υλοποίηση μιας στοχευμένης στρατηγικής.

Σε ένα νέο που τώρα ξεκινά τα πρώτα του βήματα στο επιχειρείν, η ομάδα της Glonatech συμβουλεύει:

  • Να έχει πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη αγοράς για την απήχηση του προϊόντος που θέλει να εμπορευματοποιήσει.
  • Να επιδιώξει συνεργασίες με άτομα που έχουν κοινό όραμα και στόχους
  • Να προβεί σε όσο το δυνατόν γρήγορες επιχειρηματικές ενέργειες έτσι ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της έρευνάς του ή του προϊόντος του σε διεθνές επίπεδο
  • Να είναι διεθνώς προσανατολισμένος για να εξασφαλίσει σωστή επικοινωνία με συνεργάτες εκτός Ελλάδας
  • Να στοχεύει στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας και εμπιστοσύνης με πελάτες.

Τέλος, για τη συμμετοχή της Glonatech στο διαγωνισμό ο κ. Ξενοκώστας τονίζει πως «τέτοιες πρωτοβουλίες είναι κρίσιμες όχι μόνο για την προβολή των εντυπωσιακών επιτευγμάτων που εντατικά “παράγονται” στην Ελλάδα, αλλά των επιχειρηματικών προοπτικών και παγκόσμιων ευκαιριών που αυτά συνεπάγονται, ώστε να πυροδοτηθεί το επιχειρηματικό momentum και εξωστρέφεια που τόσο ανάγκη έχει η χώρα».

in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024