Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Δημοκρατική Αριστερά για έναρξη διαλόγου για την Κεντροαριστερά. Σε πρώτη φάση θα τεθούν επί τάπητος όσα αναφέρονται στην επιστολή Κουβέλη προς τη Χαριλάου Τρικούπη για διάλογο.
Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης, στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Δημοκρατική Αριστερά για έναρξη διαλόγου για την Κεντροαριστερά.
Από το ΠΑΣΟΚ θα μετάσχουν οι Νίκος Ανδρουλάκης (γραμματέας), Τάκης Ρήγας (γραμματέας ΚΟ), Κυριάκος Πιερρρακάκης (μέλος Πολιτικού Συμβουλίου) και Δημήτρης Καρύδης, εκπρόσωπος Τύπου.
Από τη ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχουν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος (γραμματέας της ΚΕ), Δημήτρης Αναγνωστάκης (γραμματέας της ΚΟ) και Στέφανος Μανίκος (μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας.
Τα θέματα που θα τεθούν επισήμως επί τάπητος, όπως αναφέρουν Τα Νέα, είναι όσα αναφέρονται στην επιστολή Κουβέλη προς τα κόμματα, δηλαδή: η παραμονή στο ευρώ, η διαμόρφωση νέας σχέσης με τους εταίρους, η αναδιάρθρωση του χρέους, η φορολογική μεταρρύθμιση, η ενίσχυση της ρευστότητας, η μείωση της ανεργίας, το κράτος κοινωνικών υπηρεσιών, το νέο καθεστώς εργασιακών σχέσεων, η ισορροπία κράτους και αγοράς, η αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, η αποσύνδεση της διοικητικής μεταρρύθμισης και οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.
Η συζήτηση, ωστόσο, αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα θέματα, όπως στις προθέσεις της ΔΗΜΑΡ απέναντι στην προεδρική έκλογή.
Επίσης, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει από τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ να διευκρινίσουν ποια είναι η σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τι ακριβώς επιδιώκουν με την Κουμουνδούρου, ανοίγοντας συζητήσεις για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων