Νικηφόρο ήταν το πρώτο τεστ της Μπαρτσελόνα με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της. Η ομάδα της Βαρκελόνης νίκησε σε φιλικό παιχνίδι στην Ουέλβα την τοπική ομάδα, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, με 1-0. Οι «μπλαουγκράνα» αγωνίστηκαν χωρίς τα μεγάλα αστέρια τους, έτσι ο Ενρίκε έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς νέους παίκτες για να αγωνιστούν στην αρχική ενδεκάδα. Ενας από αυτούς και ο 21χρονος Ζοάν Ρομάν, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 65ο λεπτό.
Ο Τεό Μαλεντόν τόνισε μετά την πρόκριση επί της Βαλένθια ότι τα προβλήματα τραυματισμών θα πρέπει να αποτελέσουν έξτρα κίνητρο για τη Ρεάλ στον μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό.
Στον τελικό της Euroleague ο Σέρχιο Γιουλ αναμένεται να φτάσει σε συμμετοχές Final Four τον Κώστα Σλούκα, ενώ ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα κοουτσάρει για πρώτη φορά σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της Ρεάλ επί της Βαλένθια, ξεκαθάρισε πως ο Γκαρούμπα τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ από τον τελικό με τον Ολυμπιακό.