Το γερμανικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον θάνατο του άλλοτε παίκτη των Ζανκτ Πάουλι και Ουνιόν Βερολίνου, Αντρέας Μπίερμαν, ο οποίος πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε σε ηλικία 33 ετών, μετά από ιστορικό κατάθλιψης.

Ο Μπίερμαν είχε παραδεχθεί ότι υπέφερε από κατάθλιψη για πολλά χρόνια σε συνεντεύξεις του μετά την αυτοκτονία του τερματοφύλακα του Ανόβερου και της Εθνικής Γερμανίας, Ρόμπερτ Ένκε, ο οποίος έκανε θεραπεία για την κατάθλιψη.

Ο Μπίερμαν βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή και σύμφωνα με την τελευταία ομάδα του, τους Σπαντάουερ Κίκερς, ο αμυντικός προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα. «Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι» δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Γκίντερ Χάγκεντορν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουνιόν Βερολίνου, Ντιρκ Τσίνγκλερ, τόνισε: «Πολέμησε σκληρά και γενναία ενάντια στην ασθένειά του, αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει τη μάχη. Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι. Τα συλλυπητήριά μας και η βαθύτατη συμπάθειά μας πηγαίνουν στους συγγενείς του Αντρέας Μπίερμαν».

Ο Μπίερμαν αγωνίστηκε για λογαριασμό της Ουνιόν Βερολίνου στο περιφερειακό πρωτάθλημα και για τη Ζανκτ Πάουλι στη Β΄ κατηγορία της Γερμανίας. Μετά το θάνατο του Ένκε, ο Μπίερμαν παραδέχθηκε ότι έκανε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας. Εμφανίστηκε σε εκπομπές της γερμανικής τηλεόρασης για να μιλήσει για την ασθένειά του και τη θεραπεία, στην οποία υποβαλλόταν, στις οποίες εξέφραζε την ελπίδα η δημοσιοποίηση του προβλήματός του να σπάσει τα ταμπού στην κοινωνία γύρω από την κατάθλιψη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ