Δούρου: Δεν θα ανεχθώ τετελεσμένα της διοίκησης Σγουρού
«Η νέα περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα. Και ο νοών νοείτω» δηλώνει στον κυριακάτικο Τύπο η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στέλνοντας μήνυμα στην απερχόμενη διοίκηση Σγουρού.
«Η νέα περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα. Και ο νοών νοείτω» δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στέλνοντας μήνυμα στην απερχόμενη διοίκηση Σγουρού.
Η περιφερειάρχης σημειώνει ότι από την επομένη της εκλογής της ενημερώνεται και προετοιμάζεται. Μιλά και για ένα «κίνημα» περιφερειαρχών με έδαφος κοινής δράσης για ζητήματα που τους απασχολούν. «Η ισχύς εν τη ενώσει […] Πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες, τις οποίες δεν κρύβουμε καθώς τα προβλήματα έχουν μεν πολιτικό πρόσημο, ωστόσο η επίλυσή τους απαιτεί να βάλουμε στην μπάντα τις κομματικές στοιχίσεις» λέει χαρακτηριστικά.
Δηλώνει ότι για τα σκουπίδια είναι άμεση ανάγκη η ριζική αλλαγή φιλοσοφίας για τη διαχείρισή τους και προσθέτει θα πρέπει να μειωθεί ο όγκος τους «μέσα από τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την ανάκτηση και την κομποστοποίηση, χωρίς φαραωνικές εγκαταστάσεις και ΣΔΙΤ, με τη συμμετοχή δήμων και πολιτών»
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).