Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Φρανσουά Ολάντ σε περιοδεία στη Δυτική Αφρική

Ο Φρανσουά Ολάντ σε περιοδεία στη Δυτική Αφρική

Τριήμερη επίσκεψη στη δυτική Αφρική ξεκίνησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με επίκεντρο ζητήματα ασφαλείας της περιοχής και ενίσχυση των διμερών οικονομικών δεσμών. Πρώτος σταθμός της περιοδείας η Ακτή του Ελεφαντοστού, όπου ο Γάλλος πρόεδρους συνοδεύεται από 50μελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

Τριήμερη επίσκεψη στη δυτική Αφρική ξεκίνησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με επίκεντρο ζητήματα ασφαλείας της περιοχής και ενίσχυση των διμερών οικονομικών δεσμών.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας είναι η Ακτή του Ελεφαντοστού, όπου ο Γάλλος πρόεδρους συνοδεύεται από 50μελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

Η Γαλλία διατηρεί τεράστια οικονομικά συμφέροντα στη Αφρική και πολλές επιχειρήσεις της λειτουργούν στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Στρατεύματα της Γαλλίας συνέβαλαν στον τερματισμό της μετεκλογικής σύγκρουσης στην πρώην αποικία της τρία χρόνια πριν, συλλαμβάνοντας τον πρώην πρόεδρο Λοράν Γκμπαγκμπό, ο οποίος αρνούνταν να αποδεχτεί την ήττα του στις προεδρικές κάλπες του 2010.

Τρεις χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς η χώρα διολίσθησε σε εμφύλιο πόλεμο που διήρκεσε τέσσερις μήνες.

Οι διμερείς σχέσεις επιδεινώθηκαν στα δέκα χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία ο Λοράν Γκμπαγκμπό σε σημείο που Γάλλοι πολίτες δέχθηκαν επίθεση στο Αμπιτζάν από υποστηρικτές του.

Τον περασμένο μήνα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έχει επαρκή στοιχεία για να να οδηγήσει τον Λοράν Γκμπαγκμπό στο εδώλιο για εγκλήματα πολέμου. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει θύμα γαλλικής συνωμοσίας για την εκδίωξή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024