Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple υπογράφει συμβιβασμό $450 εκατομμυρίων για τις τιμές των e-book

Η Apple υπογράφει συμβιβασμό $450 εκατομμυρίων για τις τιμές των e-book

Συμβιβασμό ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων έχει υπογράψει η Apple προκειμένου να μην συνεχιστεί στην δικαστική αίθουσα η εξέταση μαζικής αγωγής καταναλωτών που ζητούν να αποζημιωθούν τα τριπλάσια από όσα αποκόμισε η εταιρεία από τις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων. Η εφαρμογή του συμβιβασμού θα εξαρτηθεί από την έφεση που έχει ασκήσει η Apple για να ανατρέψει καταδικαστική απόφαση που την φέρει να συνωμοτεί με τους εκδότες για να αυξηθούν οι τιμές των e-book και να πάρει ένα μάθημα το ανταγωνιστικό Amazon.

Συμβιβασμό ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων έχει υπογράψει από τον Ιούνιο η Apple, όπως έγινε πλέον γνωστό, προκειμένου να μην συνεχιστεί στην δικαστική αίθουσα η εξέταση μαζικής αγωγής καταναλωτών που ζητούν να αποζημιωθούν τα τριπλάσια από όσα αποκόμισε η εταιρεία από τις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων. Υπολογίζεται ότι η Apple αποκόμισε 280 εκατομμύρια δολάρια πετυχαίνοντας να πείσει τους εκδότες να αυξήσουν μαζικά τις τιμές τους και να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους της συμφωνίας τους με το ανταγωνιστικό Amazon, την εποχή που η Apple εγκαινίαζε το δικό της iBookstore το 2010.

Η εφαρμογή του συμβιβασμού που θα επιστρέψει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια στους καταναλωτές (332 εκατομμύρια ευρώ) θα εξαρτηθεί από την έφεση που έχει ασκήσει η Apple για να ανατρέψει καταδικαστική απόφαση του 2013 που την φέρει να συνωμοτεί με τους εκδότες για να αυξηθούν οι τιμές των e-book και να πάρει ένα μάθημα το ανταγωνιστικό Amazon.

Εάν το 2ο Περιφερειακό Εφετείο της Νέας Υόρκης ανατρέψει την εις βάρος της Apple απόφαση του Ιουλίου 2013, τότε η εταιρεία θα κληθεί να καταβάλλει 70 εκατομμύρια δολάρια ενώ δεν αποκλείεται να απαλλαγεί ολωσδιόλου από την υποχρέωση.

Η εταιρεία αρνείται ότι συνωμότησε για να αυξηθούν οι τιμές -υποστηρίζει ότι όταν το Amazon υποχρέωνε τους εκδοτικούς οίκους να διαθέτουν στην δική του, ενιαία τιμή τα best seller, όταν εκείνη αντιπρότεινε στους εκδότες να ορίζουν οι ίδιοι τις τιμές.

Διαβάστε περισσότερα για την επίμαχη απόφαση που θα κριθεί στο Εφετείο:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ποιος είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην «Aleksandar Nikolić Hall» με τη Μακάμπι

Ο λόγος που τα δύο παιχνίδια των playoffs της EuroLeague ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό θα γίνουν στη γνωστή «Χάλα Πιονίρ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024