Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Από την 1η Οκτωβρίου ο νέος φορέας διευκόλυνσης επενδύσεων στην Ελλάδα

Από την 1η Οκτωβρίου ο νέος φορέας διευκόλυνσης επενδύσεων στην Ελλάδα

Από την 1η Οκτωβρίου 2014 θα λειτουργεί πλήρως ο νέος ενιαίος φορέας διευκόλυνσης των επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και των ελληνικών εξαγωγών στο εξωτερικό, το Enterprise Greece.

Από την 1η Οκτωβρίου 2014 θα λειτουργεί πλήρως ο νέος ενιαίος φορέας διευκόλυνσης των επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και των ελληνικών εξαγωγών στο εξωτερικό, το Enterprise Greece.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στη συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής του Enterprise Greece, που ως θέμα συζήτησης είχε να αναπτυχθούν συνέργειες, συνεργασίες και να βρεθούν νέες υπηρεσίες που θα υποστηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και την αγορά στο σύνολο της.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, παραβρέθηκαν στην πρώτη συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής του Enterprise Greece που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στη συμβουλευτική επιτροπή, ο κ. Δένδιας ανέφερε: «…υπάρχει μια συστημική διαφορά του τρόπου που προσπαθεί να κινηθεί το υπουργείο σε σχέση με το παρελθόν. Προσπαθεί να έρθει πολύ πιο κοντά στην αγορά και να ακούσει για τα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει, είτε αυτά προέρχονται από το ΕΣΠΑ, τα structural funds, είτε οτιδήποτε άλλο, ώστε αυτά να είναι εξατομικευμένα και να καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς».

Όπως σχολίασε ο υπουργός: «Εάν το υπουργείο αρκεστεί σε μία γραφειοκρατική συνολική αντιμετώπιση, όπως στο απώτερο παρελθόν, όπου καλή ώρα θα έρχεται ο υπουργός, θα σας λέει ωραία λόγια και δεν θα γίνεται τίποτα, φοβάμαι ότι δεν θα βοηθήσουμε σε κάτι» και στη συνέχεια ζήτησε εξατομικευμένες παρατηρήσεις από τους εκπροσώπους της αγοράς για τα κακώς κείμενα.

Ο κ. Μηταράκης μετά το τέλος της συνάντησης της συμβουλευτικής επιτροπής δήλωσε ότι στον τομέα της προσέλκυσης των επενδύσεων και προώθησης των εξαγωγών, είχαμε θετικά αποτελέσματα το 2013 «και εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά για το 2014 και τα επόμενα έτη. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ιδρύθηκε και λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2014 ο ενιαίος φορέας εξωστρέφειας».

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά η συμβουλευτική επιτροπή του Enterprise Greece που αποτελείται από τους παραγωγικούς φορείς και όπως είπε: «Υπήρξε μια ταύτιση απόψεων για τις προτεραιότητες του 2014 και συμφωνήσαμε και για τη στοχοθεσία του 2015».

Ο κ. Μηταράκης γνωστοποίησε ότι ο νέος ενιαίος φορέας θα λειτουργήσει πλήρως από την 1η Οκτωβρίου και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Το μέγα ζητούμενο είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ήδη, το 2014, βλέπουμε τα πρώτα θετικά σημάδια και μηνύματα».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Στέφανος Ησαΐας, σημείωσε: «Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές. Ο νέος φορέας καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις, τους εξαγωγείς και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη.

» Έχει ήδη υπάρξει σημαντική πρόοδος στον τομέα των επενδύσεων, με συνεχή αύξηση των καθαρών εισροών των ξένων άμεσων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να συνεχίσουμε, υποστηρίζοντας τις επενδύσεις που έχουν ήδη έρθει και ταυτόχρονα προσελκύοντας νέα ξένα κεφάλαια. Οι εξαγωγές, μετά από τη ραγδαία αύξηση που σημείωσαν τα προηγούμενα χρόνια, παρουσιάζουν τον τελευταίο χρόνο σημάδια κόπωσης.

» Για να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο και να σπάσουμε αυτό το ταβάνι, χρειάζονται οι συντονισμένες προσπάθειες όλων μας. Σε αυτό το πνεύμα και πλαίσιο συγκαλέσαμε τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Enterprise Greece, προκειμένου να αναπτύξουμε συνέργειες, συνεργασίες, και να ορίσουμε τις νέες υπηρεσίες που θα υποστηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και την αγορά στο σύνολο της.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024