Ιταλία: Χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας σε έξι χρόνια
Μέσα σε έξι χρόνια στην Ιταλία χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του συνδικάτου Uil η οποία φέρει τον τίτλο «No Pil? No job» (Δεν υπάρχει ΑΕΠ; Δεν υπάρχει εργασία). H ανεργία αυξήθηκε από το 6,7% τo 2008 στο 12,2% το 2013, ενώ εκείνη των νέων μέχρι 25 ετών εκτοξεύτηκε από το 21,3% στο 40%.
Μέσα σε έξι χρόνια στην Ιταλία χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του συνδικάτου Uil η οποία φέρει τον τίτλο «No Pil? No job» (Δεν υπάρχει ΑΕΠ; Δεν υπάρχει εργασία).
H ανεργία αυξήθηκε από το 6,7% τo 2008 στο 12,2% το 2013, ενώ εκείνη των νέων μέχρι 25 ετών εκτοξεύτηκε από το 21,3% στο 40%.
Το 2013 ένας στους τρεις Ιταλούς από 16 μέχρι 65 ετών βρέθηκε σε κατάσταση «εργασιακής ανασφάλειας»: πρόκειται συνολικά για 13 εκατομμύρια άτομα, τα οποία δεν διαθέτουν μόνιμη απασχόληση, έχασαν την θέση εργασίας τους ή υπέστησαν μείωση ωραρίου.
Η έρευνα του συνδικάτου Uil προσθέτει ότι 3,1 εκατομμύρια Ιταλοί βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, αύξηση της τάξης του 83,8% σε σχέση με το 2008.
Παράλληλα 1,8 εκατομμύρια Ιταλοί χαρακτηρίζονται «απογοητευμένοι» και έχουν πάψει να προσπαθούν να βρουν νέα θέση εργασίας.
Μόνη θετική «νότα» στην όλη οικονομική κατάσταση της χώρας, τα στοιχεία που αφορούν τις εξαγωγές, οι οποίες -σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat- τον περασμένο Μάιο αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να εκδοθούν – Η διαδικασία και το κόστος
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442