Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίμα παιδιών στην ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Αίμα παιδιών στην ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα της σύγκρουσης που μαίνεται εδώ και οκτώ ημέρες στη Μέση Ανατολή. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 200, με τελευταία θύματα τέσσερα παιδιά σε παραλία στη Γάζα που σκοτώθηκαν από βλήμα που ερρίφθη από ισραηλινό κανονιοφόρο, ενώ μωρό πέντε μηνών είχε σκοτωθεί σε νυχτερινή επιδρομή. Οικογένειες Παλαιστινίων εγκαταλείπουν κατά εκατοντάδες περιοχές της Γάζας κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ καθώς οι βομβαρδισμοί εντείνονται. Συνάντηση Αμπάς με αξιωματούχο της Χαμάς στην Αίγυπτο.

Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα της σύγκρουσης που μαίνεται εδώ και οκτώ ημέρες στη Μέση Ανατολή. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 200, με τελευταία θύματα τέσσερα παιδιά σε παραλία στη Γάζα που σκοτώθηκαν από βλήμα που ερρίφθη από ισραηλινό κανονιοφόρο, ενώ μωρό πέντε μηνών είχε σκοτωθεί σε νυχτερινή επιδρομή.

Οικογένειες Παλαιστινίων εγκαταλείπουν κατά εκατοντάδες περιοχές της Γάζας κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ καθώς οι βομβαρδισμοί εντείνονται.

Παλαιστινιακές πηγές στη Γάζα δήλωσαν ότι τα παιδιά σκοτώθηκαν από βλήμα που ερρίφθη από ισραηλινό κανονιοφόρο. Ερωτηθείς σχετικά, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ αρκέστηκε να δηλώσει ότι η πληροφορία ελέγχεται, μεταδίδει το Reuters.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ακόμα παιδί που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Ισραήλ μετρά πλέον τον πρώτο νεκρό της σύγκρουσης και τα θύματα στη Γάζα φθάνουν τα 220, ανάμεσά τους μωρό πέντε μηνών σε νυχτερινή επιδρομή.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.

Νέα ισραηλινή προειδοποίηση έχει έλθει την ίδια στιγμή προς χιλιάδες Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ανατολική και βόρεια Γάζα καθώς οι επιδρομές συνεχίζονται και κλιμακώνονται. Οικογένειες Παλαιστινίων εγκαταλείπουν κατά εκατοντάδες τις γειτονιές τους στις συνοριακές περιοχές.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «ένα στα πέντε παιδιά στη Γάζα χάνει τη ζωή του». Περισσότερα από 45 παιδιά έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές επιδρομές, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς στο Ισραήλ. Ρουκέτα έπληξε σχολείο στο Ασντόντ, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Συνολικά, επτά ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς την πόλη και οι τέσσερις από αυτές αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντι-πυραυλκής άμυνας του Ισραήλ.

Εν μέσω μπαράζ ρουκετών στην ισραηλινή επικράτεια και αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς ενημέρωσε και επίσημα την Αίγυπτο ότι απορρίπτει τη διαμεσολαβητική πρόταση για ανακωχή.

Η ανακοίνωση της επίσημης απόρριψης της πρότασης της Αιγύπτου ήλθε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης διά στόματος του εκπροσώπου της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κασάμ, είχαν ήδη απορρίψει από την Τρίτη τη διαμεσολαβητική πρόταση ως «παράδοση» στο Ισραήλ, συνεχίζοντας την εκτόξευση ρουκετών κατά του ισραηλινού εδάφους.

Το αιγυπτιακό σχέδιο περιλάμβανε άμεση κατάπαυση του πυρός και άμεση έναρξη συνομιλιών για τους όρους εκεχειρίας, περιλαμβανομένης του ανοίγματος μεθοριακών περασμάτων και χαλάρωσης του αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Η χαλάρωση του αποκλεισμού είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της Χαμάς, εντούτοις δεν πιστεύει ότι η παρούσα ηγεσία στην Αίγυπτο -που ανέτρεψε τη φιλική προς τη Χαμάς κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πέρυσι- μπορεί να λειτουργήσει ως δίκαιος μεσολαβητής.

Το Ισραήλ επανέλαβε τις επιδρομές έπειτα από εξάωρη διακοπή μετά την αποδοχή της πρότασης το πρωί της Τρίτης και πλέον κινείται προς κλιμάκωση.

Ανώτερος ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι η πιθανότητα μιας χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα είναι «πολύ μεγάλη» και τόνισε: «Εάν πρέπει να πολεμήσεις με αποδοτικό τρόπο την τρομοκρατία πρέπει να είσαι παρόν, μπότα στο έδαφος».

Ο αξιωματούχος ενημερώνει τους ισραηλινούς υπουργούς για την κατάσταση στη Γάζα και μάλιστα είπε ότι η κατάληψη της Γάζας «δεν είναι μεγάλη πρόκληση».

Επαφές Αμπάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς βρίσκεται στο Κάιρο για διαβουλεύσεις με την ηγεσία της χώρας σχετικά με την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο Κάιρο, ο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι.

Ήδη συναντήθηκε με τον ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς Μούσα Αμπού Μαρζούκ και οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της εκεχειρίας. Είναι η πρώτη ένδειξη ότι η παλαιστινιακή πλευρά προσπαθεί να βρει λύση στην κρίση που στοιχίζει καθημερινά τη ζωή σε δεκάδες άτομα.

Μετά την Αίγυπτο, ο παλαιστίνιος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024