Πολλά προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 150 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια, οικίες και καταστήματα, ενώ σε πέντε περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει για τον απεγκλωβισμό οδηγών ΙΧ, καθώς η στάθμη του νερού έφθανε έως τους προφυλακτήρες των οχημάτων.Οι απεγκλωβισμοί πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης, στη Μουδανίων, καθώς και κοντά στο χωριό Αγία Παρασκευή, όπου υποχώρησε γεφυράκι, με αποτέλεσμα μια γυναίκα που οδηγούσε αυτοκίνητο και διερχόταν της γέφυρας να εγκλωβιστεί σ’ αυτό.  Στη συνέχεια, με την κινητοποίηση των πολιτών και της πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε.

Παράλληλα, σημειώθηκε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές
περιμετρικά του κέντρου της πόλης, ενώ υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στις
αναχωρήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ωστόσο, οι
αφίξεις των αεροσκαφών γίνονται χωρίς πρόβλημα.

Από την κακοκαιρία έπεσαν δέντρα, εκ των οποίων ένα πάνω σε ένα περίπτερο και ένα άλλο πάνω σε ΙΧ, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

Τα περισσότερα προβλήματα από την νεροποντή σημειώθηκαν στην γέφυρα των Αγίων Πάντων και στην περιοχή των Δικαστηρίων.

Τα προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται, καθώς αρκετοί δρόμοι παραμένουν πλημμυρισμένοι.

Ειδικότερα, με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία σε σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως είναι η περιοχή του Βαρδαρίου, η οδός Εθνικής Αμύνης, αλλά και πολλές συμβολές οδών και κεντρικών διασταυρώσεων.

Επίσης, προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή της Πυλαίας και της Θέρμης από συσσώρευση υδάτων, ωστόσο, έχουν ληφθεί μέτρα και ως αποτέλεσμα δεν καταγράφηκε εγκλωβισμός οχημάτων.

Εξάλλου, άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την επιδιόρθωση βλαβών που είχαν θέσει εκτός λειτουργίας σηματοδότες σε ορισμένα σημεία του κέντρου της πόλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας