Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΣΑμεΑ: Ζητεί παρέμβαση Παπούλια για να δεχτεί το ΑΠΘ τυφλό μαθητή

ΕΣΑμεΑ: Ζητεί παρέμβαση Παπούλια για να δεχτεί το ΑΠΘ τυφλό μαθητή

Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει από τον περασμένο Φεβρουάριο με την εισαγωγή τυφλού μαθητή στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει από τον περασμένο Φεβρουάριο με την εισαγωγή τυφλού μαθητή στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ο 19χρονος αριστούχος προέρχεται από οικογένεια τυφλών και έχει δύο μικρότερους αδελφούς, ηλικίας 18 και 11 ετών, εκ των οποίων μόνο ο τελευταίος έχει κανονική όραση.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Χρυσάφης, έχει δηλώσει πως «δεν είναι προσωπικό» το ζήτημα, αλλά αφορά τα γενικά κριτήρια που θέτει το τμήμα για την εισαγωγή ατόμων με ειδικές ανάγκες σε ό,τι αφορά την ικανότητά τους να το παρακολουθήσουν.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της τότε ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί μέχρι στιγμής και ο υποψήφιος φοιτητής παραμένει αποκλεισμένος από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Με την επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητεί από τον Κάρολο Παπούλια να προτείνει την τροποποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, με το οποίο καθορίζεται ότι τα τμήματα των σχολών αποφασίζουν σε ποιους πάσχοντες θα επιτρέπεται να φοιτήσουν, αποκλείοντας κατά το δοκούν υποψήφιους με αναπηρίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024