Swing Shoes: η πιο κεφάτη gipsy jazz μπάντα στον Κήπο του Μεγάρου
Η συνεργασία των Swing Shoes και της Sugahspank! άρχισε πριν από τρία χρόνια και έχει σημαδέψει και τους δύο. Ξεκινώντας από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες αλλά με κοινό τόπο τον αυθορμητισμό και τον πειραματισμό έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Φέτος έχουν καταπιαστεί ιδιαίτερα με υλικό της μαύρης μουσικής παράδοσης, καθώς και με δικές τους συνθέσεις, τις όποιες ηχογράφησαν τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μουσικής και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.
Οι Swing Shoes με επιρροές από τον θρυλικό Τζάνγκο Ράινχαρτ, τον Μανώλη Χιώτη, το σουίνγκ, το μπλουζ και την ελληνική παράδοση σχηματίστηκαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα, που ξεκίνησαν να παίζουν, ως πλανόδιοι μουσικοί. Το σχήμα με την ένταξη του Πάνου Τομαρά στο μπάσο πήρε τη σημερινή του μορφή με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Κασβίκη στα κρουστά. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Ladies and Gents… Here’s The Swing Shoes, το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις με την αμεσότητα, την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό και τη φαντασία του.
Η «μαύρη Πειραιώτισσα», Sugahspank!, κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 2008 με το σόλο άλμπουμ «The incredible, the invisible» κερδίζοντας το ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό – σε πολλά μουσικά έντυπα και σάιτ ο δίσκος της ψηφίζεται Νο 1 της Χρονιάς. To 2009 η Vodaphone της Αγγλίας και το περιοδικό Vice την επιλέγουν για τη σειρά ντοκιμαντέρ 360 Heroes. Η εκρηκτική Sugahspank! πρωτανέβηκε στην underground σκηνή δεκατεσσάρων χρονών ερμηνεύοντας μαύρη μουσική, από σόουλ, φανκ και χιπ χοπ, μέχρι ροκ, μπλουζ, γκόσπελ και σουίνγκ. Σήμερα δίνει συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται σε διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Μόναχο, Βερολίνο, Κύπρο κ.ά.).
Προπώληση εισιτηρίων: € 7,00
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: € 9,00
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr
Επίσης:
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens
- Χριστούγεννα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ παραμονή και ανήμερα
- Φυσική λίμνη και ζώνη περιπάτου στη Νέα Κηφισιά
- ΠΑΕ Ολυμπιακός και Βαγγέλης Μαρινάκης στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη με «Δέματα Αγάπης»
- Σκελετός της Εποχής του Χαλκού είναι η αρχαιότερη περίπτωση αιμομιξίας πατέρα-κόρης
- Πάτμος: Χρηματοδότηση για νέα αφαλάτωση στο νησί
- Ελ Κααμπί: Ισπανική αποθέωση για τον «δολοφόνο του Μεντιλίμπαρ»