Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένοπλοι εκτέλεσαν 33 άτομα στη Βαγδάτη

Ένοπλοι εκτέλεσαν 33 άτομα στη Βαγδάτη

Ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίρια της ανατολικής Βαγδάτης και δολοφόνησαν τουλάχιστον 33 άτομα, ανάμεσά τους και 29 γυναίκες που εκτιμάται ότι εργάζονταν σε οίκο ανοχής. Δεν είναι γνωστό το ποιος πραγματοποίησε την επίθεση. Αναβλήθηκε για την Τρίτη κρίσιμη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου του Ιράκ, η οποία θα προσπαθούσε να δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο.

Ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίρια της ανατολικής Βαγδάτης και δολοφόνησαν τουλάχιστον 33 άτομα, ανάμεσά τους και 29 γυναίκες.

Aστυνομικός είπε στο πρακτορείο Reuters ότι αντίκρισε ένα ιδιαίτερα μακάβριο θέαμα μόλις εισήλθε στο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη γειτονιά Ζαγιούνα στην πρωτεύουσα.

«Όταν ανεβήκαμε τις σκάλες, είδαμε τα πτώματα δύο γυναικών και αίμα να κατρακυλά προς τα κάτω. Μπήκαμε μέσα σε ένα διαμέρισμα και είδαμε ότι υπήρχαν πτώματα παντού, μερικά βρίσκονταν πάνω σε έναν καναπέ, άλλα κείτονταν στο πάτωμα καθώς και το πτώμα μιας γυναίκας η οποία προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα ντουλάπι της κουζίνας αλλά δεν τα κατάφερε αφού την πυροβόλησαν» είπε.

Εκτιμάται ότι το κτίριο ήταν οίκος ανοχής.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έξω από την πόρτα ενός από τα κτίρια είχε γραφτεί η φράση: «Αυτή είναι η μοίρα οποιασδήποτε εκπόρνευσης».

Σιίτες αντάρτες έχουν κατηγορηθεί από ντόπιους ότι έχουν διαπράξει δολοφονίες κατά γυναικών οι οποίες θεωρούνται ιερόδουλες στη συγκεκριμένη γειτονιά της πρωτεύουσας του Ιράκ, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση ή ποια ήταν τα κίνητρα για τη μαζική αυτή δολοφονία.

Ανεβλήθηκε κρίσιμη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου

Ο κύριος πολιτικός συνασπισμός Σουνιτών του Ιράκ επέλεξε το Σάββατο τον βουλευτή Σαλίμ αλ-Τζαμπούρι ως υποψήφιο για την προεδρία του Κοινοβουλίου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

«Καταλήξαμε στο πρόσωπο του Σαλίμ Τζαμπούρι για τη θέση του προέδρου του κοινοβουλίου», δήλωσε ο βουλευτής Νταφέρ αλ-Ανί, ηγετικό στέλεχος του πολιτικού συνασπισμού Σουνιτών, Πατριωτική Συμμαχία.

Το ιρακινό κοινοβούλιο ανέβαλε για δύο ημέρες τη σημερινή του συνεδρίαση, η οποία εθεωρείτο κρίσιμης σημασίας για την έναρξη της διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης, στη χώρα που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον κατακερματισμό.

Ο προσωρινός πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μάχντι αλ-Χαφζ δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τον ορισμό του προέδρου του κοινοβουλίου και, κατά συνέπεια, αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης για την Τρίτη, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Αμπντουλμπαρί Ζεμπάρι.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Νικολάι Μλαντένοφ, προειδοποίησε πως είναι πιθανό η χώρα να βυθιστεί στο χάος εάν το κοινοβούλιο δεν καταφέρει να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης κατά τη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Ο ίδιος προέτρεψε επίσης τους βουλευτές να παρευρεθούν στη συνεδρίαση, αφού κατά την πρώτη σύνοδο λιγότεροι από το ένα τρίτο των μελών του Κοινοβουλίου έδωσαν το παρόν.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μασούντ Μπαρζανί, πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν, κατά την οποία συζήτησαν για την άμεση ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης και την ειρηνική επίλυση των εδαφικών διαφορών, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Σφοδρές μάχες σημειώθηκαν το Σάββατο ανάμεσε σε στρατό και τζιχαντιστές στην περιοχή Μουκνταντίγια, 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

Πηγές από το νοσοκομείο και το νεκροτομείο της πόλης Μπακούμπα δήλωσαν ότι είχαν λάβει τα πτώματα 15 σιιτών μαχητών, τα οποία μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις μετά από τις μάχες που είχαν ξεσπάσει το πρωί του Σαββάτου.

Η κρατική τηλεόραση της χώρας αυτής ανέφερε ότι 24 «τρομοκράτες» είχαν σκοτωθεί. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, 7 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο που πετούσε από πάνω τους άνοιξε πυρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024