Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο μουντιάλ στο... Costa Navarino!

Δύο μουντιάλ στο… Costa Navarino!

Επισκέφθηκα πρώτη φορά το Costa Navarino το 2010, στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κι ενώ το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής βρισκόταν σε εξέλιξη. Η εθνική μας ομάδα αντιμετώπιζε τη Νότια Κορέα, και το φημισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Πύλου είχε ανοίξει τις πύλες του πρόσφατα, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, το θαυμασμό αλλά και το ενδιαφέρον όλων, […]

Επισκέφθηκα πρώτη φορά το Costa Navarino το 2010, στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κι ενώ το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής βρισκόταν σε εξέλιξη. Η εθνική μας ομάδα αντιμετώπιζε τη Νότια Κορέα, και το φημισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Πύλου είχε ανοίξει τις πύλες του πρόσφατα, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, το θαυμασμό αλλά και το ενδιαφέρον όλων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, για να τιμήσω την… παράδοση, αποφάσισα να επιστρέψω για ένα διήμερο στο Costa Navarino. Η επιλογή μου ήταν και πάλι το «The Romanos Resort», ενώ κυρίαρχο τηλεοπτικό πρόγραμμα ήταν ξανά οι αγώνες ενός μουντιάλ, του Μουντιάλ της Βραζιλίας αυτήν τη φορά.

Οι διαφορές από την αντίστοιχη ταξιδιωτική εμπειρία του 2010, όλες προς το καλύτερο, έγιναν αντιληπτές ήδη από τη διαδρομή μου προς την Πύλο. Η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων, τουλάχιστον έως το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και οι βελτιώσεις στην πρόσβαση προς το ξενοδοχειακό συγκρότημα, έκαναν τη μετάβαση από την Αθήνα σαφώς πιο εύκολη.
Σε ένα διάστημα μικρότερο των τριών ωρών βρέθηκα από την Αττική Οδό στην είσοδο του «The Romanos Resort», χωρίς να ταλαιπωρηθώ καθόλου από την οδήγηση.

Η έγκαιρη και άνετη άφιξη στον προορισμό μου ήταν ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι η διανυκτέρευσή μου στο Costa Navarino θα ήταν μόνο μία. Σε τελική ανάλυση, είναι κρίμα να βρεθείς μπροστά σε ένα γήπεδο-διαμάντι, αλλά να έχεις «καεί» προηγουμένως στην προπόνηση.

Στο εσωτερικό του «The Romanos Resort» οι εικόνες ήταν οικείες, αλλά το όλο θέαμα ήταν ακόμη καλύτερο σε σχέση με το 2010. Τα φυτά και τα δέντρα έχουν πλέον φουντώσει, ενώ οι χώροι του συγκροτήματος είναι προσεγμένοι έως την τελευταία λεπτομέρεια. Ακόμη και οι υπεύθυνοι επί της υποδοχής είναι πιο έμπειροι, σαν μια καλή ομάδα που επιστρέφει σε ένα μουντιάλ ύστερα από τέσσερα χρόνια, αφού έχει «ψηθεί» στις ενδιάμεσες σεζόν και μπορεί πλέον να παντρέψει το ταλέντο με τις εμπειρίες.

Όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, αυτό που μετρά στις διακοπές είναι η σημασία στη λεπτομέρεια. Και στο «The Romanos Resort» αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι όλα είναι «δουλεμένα στην προπόνηση». Ο διάκοσμος των δωματίων, τα υλικά στα μπάνια και τις κρεβατοκάμαρες, ακόμη και οι αυτοματισμοί στις τηλεοράσεις, είναι επιπέδου… Champions League.

Πέρα από τα δωμάτια, οι κοινόχρηστοι χώροι του «The Romanos Resort» είναι εξίσου προσεγμένοι. Από τους διαδρόμους που οδηγούν στην πισίνα και την παραλία μέχρι την Αγορά στο κέντρο του συγκροτήματος, σημείο αναφοράς για όλους, η αρχιτεκτονική του κοσμοπολίτικου μεσσηνιακού resort μεταφέρει νοερά τους παραθεριστές σε ένα μυκηναϊκό παλάτι.

Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον άνεσης και χαλάρωσης, μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας, όπου η καλώς εννοούμενη ιδιωτικότητα (privacy) συνδυάζεται υπέροχα με την πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, που χρειάζονται ένα άρτιο προπονητικό κέντρο για να μπορούν να τα «δώσουν όλα» αμέσως μετά το εναρκτήριο λάκτισμα.

Η σημασία στη λεπτομέρεια φαίνεται ακόμη και στο πρωινό: εξαίρετες ελληνικές γεύσεις, με προϊόντα τοπικών παραγωγών, των καλύτερων πρεσβευτών της Ελλάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι η καλή μέρα φαίνεται από το… πρωινό, και ο γαστριμαργικός τουρισμός είναι ένα πρώτης τάξεως «διαβατήριο». Εξάλλου, είναι δυνατόν να «σταθείς» στο γήπεδο όπως πρέπει, εάν δεν έχεις πάρει ένα καλό πρωινό;

Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι η εμπειρία της διαμονής στο «The Romanos Resort» είναι ανεπανάληπτη. Εντός και εκτός δωματίου, στην πισίνα ή στη θάλασσα, στoυς χώρους του lounge ή στο επίσημο δείπνο, μπορείς να κάνεις πράξη αυτό που ονειρεύεσαι, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Προφανώς, το «The Romanos Resort» είναι μια πρόταση διαμονής που δεν απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια, όπως άλλωστε και ένας τελικός μουντιάλ δεν αφορά όλες τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου. Όμως, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το φημισμένο resort αξίζει τα λεφτά του μέχρι το τελευταίο σεντ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024